Witam
Mam probllem z w/w bolem juz prawie 2 lata. 2 razy w tygodniu ( czasami czesciej) biegam za pilka. Jakies 2 lata temu zaczelo bolec w okolicach achillesa, tylko w lewej nodze. Probowalem lodu, dluzszego rozciagania przed, opaski, bandaz elastyczny, wszelkiego rodzaju masci, ktore byly w aptece. Nic nie pomaga, poszlem do ortopedy, usg nic nie pokazalo poza stanem zapalnym kaletki + jakas mala narosl. Zrobilem sobie prawie 2 miesieczna przerwe od pilki. Nie pomoglo. Nowy ortopeda - nowe masci - znowu nie pomoglo. Kolejny ortopeda stwierdzil, ze albo trzeba wstrzyknac steryd albo operowac tzn usunac ta narosl lub to miejsce gdzie jest stan zapalny. Nie znam sie ale wolalbym nie byc cietym. Dziekuje za wszelka pomoc lub wskazowki
pozdrawiam
popo
przewlekle zapalenie okolic achillesa/ kaletki
- STI
- Stary Wyga
Witam,
U mnie zapalenie kaletki maziowej ścięgna achillesa spowodowane było zbyt ciasnymi butami. Unikaj też twardych zapiętków i noszenia obuwia na gołą stopę (przynajmniej do czasu zniknięcia urazu). Regularne rozciąganie też nie zaszkodziło.
Pozdrawiam,
U mnie zapalenie kaletki maziowej ścięgna achillesa spowodowane było zbyt ciasnymi butami. Unikaj też twardych zapiętków i noszenia obuwia na gołą stopę (przynajmniej do czasu zniknięcia urazu). Regularne rozciąganie też nie zaszkodziło.
Pozdrawiam,
Żeby biegać, trzeba biegać.