Witaminy, odżywki

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Heile
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przygotowuję się do maratonu. Biegam juz od 3 miesięcy dośc intesywnie i robie spory kilometraz i zaczynam czuć ze czegoś mi brakuje. Mam momenty na treningu ze jest mi słabo, drgawki...Prawdopodobnie to przyczyna tego ze niebiorę zadnych witamin, zadnych odzywek. Co warto brać  i co należy brać by samopoczucie moje sie poprawiło. Oczekuję jakis konkretnych nazw bo chciałbym sie zaopatrzyc w niezbędne "koksy".
HEILE
PKO
zeusik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

witamina B12, potas, magnez

powinno byc oki :>
zeusik
Awatar użytkownika
eLGombar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja też byłbym zainteresowany w poznaniu jakiś nazw specyfików witaminowych. Może jakieś konkretne nazwy sprawdzonych i polecanych preparatów??
Blinded by the light ... another runner in the night
[url]http://www.dystans.krakow.pl[/url]
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bodymax, Maxivit,Vitaral,Geriavit Pharmaton,Magical,Koenzym Q10,BCAA,dodatkowo wit C i B12.
Nie powinno chyba nic zabraknąć.

http://www.naturell.com.pl/
Awatar użytkownika
Maniek G
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tanie i dostępne : Centrum, Multivitaminum forte, Multimineral, Multi Tabs, Supradyn, Vibowit, wybierajcie i smacznego .  :hej:
Anima Sana In Corpore Sano
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jablka, marchew
wirek
krzysiekk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:49
Życiówka w maratonie: 2:59:44

Nieprzeczytany post

Radzę konsumpcję małego conieco podczas długich lub wyczerpujących treningów (jakis baton, banan, napój izontoniczny).

Pamiętam, że podczas długich wybiegań (25km) po przyjściu do domu czułem się fatalnie. Po zastosowaniu powyższego rozwiązania było o wiele lepiej.
[url=http://www.biegajznami.pl/GT]forum Grupy Trójmiasto[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Strona GT[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=21]GT Challenge 2007[/url]
ZetGie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

codziennie
Multi Tabs(lub inny kompet witamin i minerałów)  1x
vit. C 2x200mg
vit. B compoositum 1x
aspargin (magnez+potas) 2x
to mój codzienny zestaw
przy gorszym samopoczuciu zwiększam okresowo aspargin do 3x2tbl dziennie
vit. C 1g dziennie
vit B compositum 3x1tbl dziennie - uważać na słońce i alkohol
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

Quote: from ZetGie on 10:33 am on Mar. 2, 2004
codziennie
Multi Tabs(lub inny kompet witamin i minerałów)  1x
vit. C 2x200mg
vit. B compoositum 1x
aspargin (magnez+potas) 2x
to mój codzienny zestaw
przy gorszym samopoczuciu zwiększam okresowo aspargin do 3x2tbl dziennie
vit. C 1g dziennie
vit B compositum 3x1tbl dziennie - uważać na słońce i alkohol
i co ja powiem żonie :hejhej: że bieganie jest zdrowe :niewiem:  :jatylko:
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
silos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

i co ja powiem żonie  że bieganie jest zdrowe
  :hahaha: :hahaha:

(Edited by silos at 11:59 am on Mar. 2, 2004)
[b]"Kto się ośmieli, wygrywa"[/b]
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Od klku dni zażywam regularnie B12. Serducho jakby pracowało wydajniej a męczą się płuca i nogi.
Polecam,warto!
Awatar użytkownika
yash
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moj typ: MLO Sport Power 40-50PLN/100tab. Amerykanie przesadzaja wiec lykaj po 1/dzien 2 tylko gdy trenujesz szczegolnie intensywnie. Ew żelazo i magnez w/g potrzeb bo tam nie jest ich bardzo duzo. Rób badania (morfologia, żelazo, magnez ew jonogram) raz na jakis czas zeby monitorowac sklonnosci do ew niedoborów. I przede wszystkim zdrowa DIETA. Najlepiej 500-1000gr warzyw lub owoców co dzien konieczne urozmaicenie. nie zapominaj o białku - +-1,4g/kg masy/dzien. najlepiej pilnowac diety - serek biały 200gr to 36gr; 250gr piersi z kurczaka to 50. Jak nie mozesz wyrobic dieta mozesz uzyc odzywki białkowej - np Whey Concentrate Treca(1porcja-30gr bialka; 1500gr/100pln ).
Preparat typu Sport Power jest b wazny - zelazo i magnez to nie wszystko - w budowie czerownych krwinek bierze udzial tez m in cynk miedz kw foliowy i B12. Przy intensywnym wysliłku wspomaganie to koniecznosc zeby nie wyjalowic organizmu - pomysl tez o izotoniku (w/g mnie najlepsze Power Surge MLO i Isostar). Wspomaganie kosztuje ale na zdrowiu nie radze odszczedzac... Dobrym pomysłem jest spożywanie wyizolowanych weglowodanów (lub odżywka typ Gainer) po wysiłku w celu odbudowy glikogenu ale to mozna zrobic przemyslana dieta.
Prosisz o konkrety wiec podsumuje:

Witaminy-MLO Sport Power 15pln/mc

Napój izotoniczny-MLO POWER SURGE lub Isostar
tu popróbuj ze stezeniami - nie dla wszystkich izotoniczne jest najlepsze ja uzywam 1/2 i sluzy mi duzo lepiej 30-40pln/mc

Gainer - MLO MuscleBlast (jesli sie zdecydujesz sprawdz czy twoj zoladek woli z mlekiem czy z woda; tu tez przesadzaja -75-100gr w zupelnosci wystarczy a na wiecej szkoda odzywki ) 50pln/mc, ew 37 jak kupisz 4,5kg opakowanie

Weglowodany-Maxim Original lub MLO CarboPak ale co do tego popytaj bo nie jestem pewien czy to bedzie optymalne po treningu. Ja uzywam Gainer a weglowodany dodaje do napoju izotonicznego przy dlugich treningach +- 30pln/mc

Nie jestem biegaczem, tylko kolarzem górskim (biegam duzo zima) ale mysle ze pow zestaw jest dobry dla wiekszosci dyscyplin wytrzymalosciowych. Nie zapomnij o jedzeniu na trasie. PowerBar bylby cool ale moze byc i BOOSTER(420kcal/szt) Treka albo batony musli (np. CORNY)(80kcal/czt) albo i w ostatecznoscie zwykle batoniki/czekolada (lepsze niz nic)

To tylko pods zestaw suplementów. Sa inne ale o tym dowiesz sie (iew zdecydujesz) pozniej, gdy bedziesz bardziej zaaw w tym temacie. to podstawowy zestw który pozwoli ci sie czuc dobrze i nie obawiac o zdrowie. I byc duzo silniejszym
Co do cen - dobrze poszukaj sa lepsze i gorsze ja podaje ci takie dosc okazyjne po których sam kupuje (Kielce, Vital, Checińska 6, karta stalego klienta;-))

PS i prosba - nie nazywaj odzywek "koksem". wiem ze to rodzaj zartu ale ktos przeczyta pomysli ze to faktycznie koks i bedzie sie dalej zazynal. Albo przeczyta to jakis rodzic i nie da dzieciakowi kasy na odzywki... :-(

Pozdrawiam i zycze powodzenia
kuba/yash
yash@op.pl
sedrecznie zapraszam wszystkich na
http://www.virtualtrener.com/forum/
Kuba
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przy okazji. Gdzie na Śląsku można dostać pełną ofertę MLO?
To dobra firma,ale ciężko coś kupić.
Próbowałem zamawiać PRO BCAA 2000, przez internet w różnych sklepach i nic - echo.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ