co jeść po trenigu??

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
laknabino
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

:))

(Edited by laknabino at 9:28 pm on Feb. 16, 2004)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
laknabino
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rany sorry:))
na poczatek witm wszystkich i mam atkie pytanie c nalezy jeść po treningu o ile kończy sie on późńo tzn 19, 20
dużo osób w tym i ja preferują nie jedzenie po godzinie 18 jednak po treningu powinno sie coś zjeść??
jeśli tak to co??
Tedi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Co za orginalny sposób na nabijanie postów;), następnym razem edytuj wiadomość.
A co do jedzenia po treningu- posiłek potreningowy jest najważniejszym z posiłków w ciągu dnia(u nienormalnych ludzi;)), ja po prostu wszamiam woreczek ryżu, kaszy, albo tak z pół bochenka chleba, do tego kawał mięsa, albo 2 serki wiejskie, no i łyk oleju lnianego:bum:, no i jakiś słodzony napój żeby szybko odbudować zapasy glikogenu. Do tego zwykle dojadam jeszcze mase innych rzeczy, zależy co jest....... Napisz koniecznie jakie są twoje cele, trenować czy chudnąć, no i poszukaj w archiwum tam jest dużo o wszystkim.
Tedi
gg:5688977
[url=http://www.czarnogrod.prv.pl/][b]Czarnogród- przystań każdego wojownika......[/b][/url]
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podobno jacyś tam naukowcy chyba amerykańscy odkryli,że nie jest istotne to kiedy jemy ( chodzi o porę ). Ta teza pozwala nam na pewną swobodę w temacie "potreningowego wieczornego stresu pokarmowego".
Sam kiedyś byłem zwolennikiem niejedzenia po jakiejś tam godzinie np. 18.00.
Zmieniłem jednak zdanie i teraz jem co chcę i kiedy chcę. Staram sie jednak nie napychać.lecz dostarczać pełnowartościowe pokarmy po treningu.
Podsumowując nie powinieneś się martwić takim problemem - po prostu po treningu niezależnie od pory powinno sie uzupełnić węglowodany,białka i resztę skłądników odżywczych. Inaczej schudniesz,zmarniejesz i zaczniesz się cofać w treningu.
Awatar użytkownika
laknabino
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no wiec tak sorki za ten poczatek ale jestem troszke nieobeznana w tym forum jeszcze.......:((pszepraszam
a co do tego jedzenia to moim celem jest trening nie odchudzanie!!
biegam co prawda krótkie ale chyba z tą alternatywa jedzenia jest podobnie (jeść czy nie??:))
Awatar użytkownika
Stoyan
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A ja ostatnio przeglądałem archiwalne posty pod kątem diety i znalazłem ciekawy link, z którego wynika m.in. że żywność bogatą w węglowodany warto spożywać rano by dostarczyć organizmowi energii na cały dzień a wieczorem bogatą w białko do regenracji i odbudowy. Sęk w tym że moja wiedza na temat jakie to produkty jest znikoma (ale płatki owsiane to sobie odrazu kupiłem i wsuwam aż mi się uszy trzęsą ;)). Może ktoś pomoże i wymieni coś więcej? No bo co mam jadać na kolację - tylko jajka? :hahaha:
"Proste plecy - prosty umysł" M. Ueshiba
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Twój pierwszy post Laknabino, to chyba przyczynek do niedawno wydanej książki słynnego hackera, bodajże Mytnick się on nazywał, w której opisywał jak wchodził w posiadanie haseł komputerowych :ble:
Ja biegam wieczorami, tuż przed zmrokiem. Nie mam problemu z wyborem jedzenia po biegu - po prostu jem kolację. Najczęściej chlebek z serem i popijam mlekiem albo herbatą. Smacznego
wirek
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

po treningu wytrzymałościowym od razu trzeba zjeść żródło węglowodanów i protych i złozonych. Po 1,5 godzinie główny posiłek zawqierajacy i białka, tłuszcze i weglowodany. Oczywiście tu kolega trenuje pózno więc może posiłek zjeść skromniejszy bądż jesli chc e sie cieniować to mozę go nie zjeść tylko zrobiś od razu ładowanie pewn ailością węglowodanów od razu po wysiłku np. w formie płynnej by jednoczesnie uzupełnić płyny.

Tompoz
Awatar użytkownika
Mirkas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ponieważ biegam póznym popołudniem,to po biegu uzupełniam płyny + jogurt owocowy. I to wszystko. Cały czas walczę z nadwaga.
Co innego w sobotę jak biegam rano przed sniadaniem.Juz od połowy trasy planuję co wrzucę w domu.Zupka mleczna,biały serek z miodem,czosnek.
Mirek K
Awatar użytkownika
laknabino
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hehe to był wypadek przy pracy ten pierwszy post......
a co do płatków to co myślicie o płatkach kukurydzianch bądź pszennych nie nadają sie??
Awatar użytkownika
kichol
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mirkas piszesz w swojeje wypowiedzi że jesz po treningu czosnek czy to coś daje? :hej:  Nie za bardzo mi smakuje czosnek, ale czy on ma jakieś znacznie w diecie biegacza.
Napisz jeszcze jakieś produkty odżywcze można zjeść po treningu :spoko:
Jest jedna rzecz dla której warto żyć bieganie
Awatar użytkownika
kotka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

do : TEDI
co ty trenujesz- SUMO??
przecież tyle to jedzą biegacze którzy dopiero co zaczęli... potem organizm sie przyzwyczja i wracamy do normalnej diety.
ale, własciwie lubie facetów którzy dużo jedzą- twoja pani musi byc zadowolona :)
ziu
Awatar użytkownika
kotka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

do: laknabino
słonko! masz tam taki przycisk nad treścią wiadomości 'ZMIEŃ'  i sobie mozesz pozmieniać treść listu...zanim ktoś ci narobi złej sławy... pozdrowionka:)
ziu
ODPOWIEDZ