Popękana twarz

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Raczu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam od biegania na mrozie mam taką spekaną twarz i schodzi mi skóra . Co nalezy robić ?
PKO
Awatar użytkownika
pine
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Najlepiej idź do lekarza ewentualnie apteki i ci doradzą co robić z twoją twarzą.
a przed biegem smaruj się tłustym kremem, wazelina też może być.
iza121
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56min

Nieprzeczytany post

najlepszy tłusty krem teraz są takie fajne, dzięki, którym nawet nie widać, że się świecimy od kremu np. perfecta wintercare krem ochronny dla narciarzy bardzo fajny sama używam i żadnych problemów ze skórą nie odnotowałam :hejhej:
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja kupiłem w aptece wazelinę białą firmy Farmina za 1.50zł i na takich mrozach świetnie się sprawdza.
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mariod pisze:Ja kupiłem w aptece wazelinę białą firmy Farmina za 1.50zł i na takich mrozach świetnie się sprawdza.
Maść różana z firmy Rosatum Heilsalbe firmy Wala super masakra :) ale wazelina też dobra będzie
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
hyzop
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

F@E pisze:
mariod pisze:Ja kupiłem w aptece wazelinę białą firmy Farmina za 1.50zł i na takich mrozach świetnie się sprawdza.
Maść różana z firmy Rosatum Heilsalbe firmy Wala super masakra :) ale wazelina też dobra będzie
Ta maść jest wycofana z produkcji i niedostępna, a jakich środków używają profesjonaliści, coś tam mówili z okazji startu naszej Kowalczyk ale jakoś nie dosłyszałem z drugiego pokoju, oprócz tego że jeszcze nie tak dawno smarowały twarz łojem.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

hyzop pisze:
F@E pisze:
Ta maść jest wycofana z produkcji i niedostępna, a jakich środków używają profesjonaliści, coś tam mówili z okazji startu naszej Kowalczyk ale jakoś nie dosłyszałem z drugiego pokoju, oprócz tego że jeszcze nie tak dawno smarowały twarz łojem.
Justyna Kowalczyk dzisiaj w Rybińsku miała jakieś plastry na policzkach.
Darryl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

U mnie po złotówce. Kupiłem od razu dwie tubki :usmiech:
A i tak najtańsza byłaby ta której oni jako półproduktu używają, jakby na wagę sprzedali.
Że się świecę to fakt ale mi nie robi.
Awatar użytkownika
kotylionsznur
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na przyszłość proponuje zakupić chustę kominową i zasłanianie twarzy w czasie biegu. Biegam tak od momentu jak temperatura spadła poniżej 0 stopni. Nic nie pęka, nie odmarza. Nie mam też najmniejszych problemów z oddychaniem. Dodatkowo chusta ochrania mi szyję i ogrzewa wciągane powietrze. Koszt około 30 zł.
Obrazek
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hyzop pisze:
F@E pisze:
Nie jest wycofana z produkcji, tylko nie dostała zezwolenia na sprzedaż na naszym rynku. Ja kupuję ją w Niemczech, jakoś tam jest. Jest to walka wielkich koncernów z medycyną homeopatyczną, niemieckie prawo dobrze chroni tą część medycyny, w tamtym roku wiele firm homeopatycznych nie dostało licencji do sprzedawania ich wyrobów na polskim rynku, sk******* i tyle, to pierwszy dowód na to że nasi politycy są przekupni i skorumpowani, dowód jest namacalny. Trzeba być głupcem zawierzając tylko chemii. Ta maść jest naprawdę dobra.

Wazelina będzie ok...

pozdro
Darryl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

F@E pisze:Ja kupuję ją w Niemczech, jakoś tam jest. Jest to walka wielkich koncernów z medycyną homeopatyczną, niemieckie prawo dobrze chroni tą część medycyny, w tamtym roku wiele firm homeopatycznych nie dostało licencji do sprzedawania ich wyrobów na polskim rynku, sk******* i tyle, to pierwszy dowód na to że nasi politycy są przekupni i skorumpowani, dowód jest namacalny. Trzeba być głupcem zawierzając tylko chemii. Ta maść jest naprawdę dobra.

Wazelina będzie ok...

pozdro
Ja tam nie wierzę w homeopatię, z powodów które gdzie indziej dokładnie są wyjaśnione - a głównie brak potwierdzenia klinicznego. Ta maść jest na pewno bardzo dobra, jeśli 99,999999999 % jej składu to wazelina :) ale można mieć prawie to samo złotówkę za tubkę...
Awatar użytkownika
giggsy11
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ostatnio zakupiłem w aptece wazelinę białą do twarzy, ale działa na mnie bardzo niedobrze. Jak się nią posmarowałem to było jeszcze gorzej, w poliki zimno, całe czerwone, zamarznięte...
"jeżeli czegoś bardzo chcesz to niezbyt odległe to jest"
EyeOfTheTiger
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Do biegania nic nie testowałam, ale na noc dobrze byłoby się posmarować Maścią z wit. A - tania i dobra dla buzi :).
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Darryl pisze:
F@E pisze:Ja kupuję ją w Niemczech, jakoś tam jest. Jest to walka wielkich koncernów z medycyną homeopatyczną, niemieckie prawo dobrze chroni tą część medycyny, w tamtym roku wiele firm homeopatycznych nie dostało licencji do sprzedawania ich wyrobów na polskim rynku, sk******* i tyle, to pierwszy dowód na to że nasi politycy są przekupni i skorumpowani, dowód jest namacalny. Trzeba być głupcem zawierzając tylko chemii. Ta maść jest naprawdę dobra.

Wazelina będzie ok...

pozdro
Ja tam nie wierzę w homeopatię, z powodów które gdzie indziej dokładnie są wyjaśnione - a głównie brak potwierdzenia klinicznego. Ta maść jest na pewno bardzo dobra, jeśli 99,999999999 % jej składu to wazelina :) ale można mieć prawie to samo złotówkę za tubkę...
Totalna bzdura, tu nie chodzi o wiarę tylko o sprawdzone działanie, coś co ma 99% wazeliny i 1% czegoś, to wystarczy żeby działało, sprawdzone na dzieciach, ta maść pomogła w tylu sytuacjach matowych że hej, w internecie jest w cholerę przykładów, moje dziecko też jest przykładem, ja sam także, żyj zdrów :bum:

Skład: Geranii aetheroleum, Rosae aetheroleum, Silicea colloidais, citronensaure monohydrat, parafina, biała waselina, lanolina.

pozdro
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Raczu pisze:Witam od biegania na mrozie mam taką spekaną twarz i schodzi mi skóra . Co nalezy robić ?
określ dokładnie miejsce pękania skóry (okolice ust, policzki, okolice uszów, nosa?)
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ