Popękana twarz
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Witam od biegania na mrozie mam taką spekaną twarz i schodzi mi skóra . Co nalezy robić ?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 56min
najlepszy tłusty krem teraz są takie fajne, dzięki, którym nawet nie widać, że się świecimy od kremu np. perfecta wintercare krem ochronny dla narciarzy bardzo fajny sama używam i żadnych problemów ze skórą nie odnotowałam 

- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Maść różana z firmy Rosatum Heilsalbe firmy Wala super masakramariod pisze:Ja kupiłem w aptece wazelinę białą firmy Farmina za 1.50zł i na takich mrozach świetnie się sprawdza.

"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Stary Wyga
Ta maść jest wycofana z produkcji i niedostępna, a jakich środków używają profesjonaliści, coś tam mówili z okazji startu naszej Kowalczyk ale jakoś nie dosłyszałem z drugiego pokoju, oprócz tego że jeszcze nie tak dawno smarowały twarz łojem.F@E pisze:Maść różana z firmy Rosatum Heilsalbe firmy Wala super masakramariod pisze:Ja kupiłem w aptece wazelinę białą firmy Farmina za 1.50zł i na takich mrozach świetnie się sprawdza.ale wazelina też dobra będzie
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:47:14
- Życiówka w maratonie: 04:10:12
Justyna Kowalczyk dzisiaj w Rybińsku miała jakieś plastry na policzkach.hyzop pisze:Ta maść jest wycofana z produkcji i niedostępna, a jakich środków używają profesjonaliści, coś tam mówili z okazji startu naszej Kowalczyk ale jakoś nie dosłyszałem z drugiego pokoju, oprócz tego że jeszcze nie tak dawno smarowały twarz łojem.F@E pisze:Maść różana z firmy Rosatum Heilsalbe firmy Wala super masakramariod pisze:Ja kupiłem w aptece wazelinę białą firmy Farmina za 1.50zł i na takich mrozach świetnie się sprawdza.ale wazelina też dobra będzie
-
- Dyskutant
U mnie po złotówce. Kupiłem od razu dwie tubkimariod pisze:Ja kupiłem w aptece wazelinę białą firmy Farmina za 1.50zł i na takich mrozach świetnie się sprawdza.

A i tak najtańsza byłaby ta której oni jako półproduktu używają, jakby na wagę sprzedali.
Że się świecę to fakt ale mi nie robi.
- kotylionsznur
- Rozgrzewający Się
Na przyszłość proponuje zakupić chustę kominową i zasłanianie twarzy w czasie biegu. Biegam tak od momentu jak temperatura spadła poniżej 0 stopni. Nic nie pęka, nie odmarza. Nie mam też najmniejszych problemów z oddychaniem. Dodatkowo chusta ochrania mi szyję i ogrzewa wciągane powietrze. Koszt około 30 zł.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Nie jest wycofana z produkcji, tylko nie dostała zezwolenia na sprzedaż na naszym rynku. Ja kupuję ją w Niemczech, jakoś tam jest. Jest to walka wielkich koncernów z medycyną homeopatyczną, niemieckie prawo dobrze chroni tą część medycyny, w tamtym roku wiele firm homeopatycznych nie dostało licencji do sprzedawania ich wyrobów na polskim rynku, sk******* i tyle, to pierwszy dowód na to że nasi politycy są przekupni i skorumpowani, dowód jest namacalny. Trzeba być głupcem zawierzając tylko chemii. Ta maść jest naprawdę dobra.hyzop pisze:Ta maść jest wycofana z produkcji i niedostępna, a jakich środków używają profesjonaliści, coś tam mówili z okazji startu naszej Kowalczyk ale jakoś nie dosłyszałem z drugiego pokoju, oprócz tego że jeszcze nie tak dawno smarowały twarz łojem.F@E pisze:Maść różana z firmy Rosatum Heilsalbe firmy Wala super masakramariod pisze:Ja kupiłem w aptece wazelinę białą firmy Farmina za 1.50zł i na takich mrozach świetnie się sprawdza.ale wazelina też dobra będzie
Wazelina będzie ok...
pozdro
-
- Dyskutant
Ja tam nie wierzę w homeopatię, z powodów które gdzie indziej dokładnie są wyjaśnione - a głównie brak potwierdzenia klinicznego. Ta maść jest na pewno bardzo dobra, jeśli 99,999999999 % jej składu to wazelinaF@E pisze:Ja kupuję ją w Niemczech, jakoś tam jest. Jest to walka wielkich koncernów z medycyną homeopatyczną, niemieckie prawo dobrze chroni tą część medycyny, w tamtym roku wiele firm homeopatycznych nie dostało licencji do sprzedawania ich wyrobów na polskim rynku, sk******* i tyle, to pierwszy dowód na to że nasi politycy są przekupni i skorumpowani, dowód jest namacalny. Trzeba być głupcem zawierzając tylko chemii. Ta maść jest naprawdę dobra.
Wazelina będzie ok...
pozdro

- giggsy11
- Wyga
Ostatnio zakupiłem w aptece wazelinę białą do twarzy, ale działa na mnie bardzo niedobrze. Jak się nią posmarowałem to było jeszcze gorzej, w poliki zimno, całe czerwone, zamarznięte...
"jeżeli czegoś bardzo chcesz to niezbyt odległe to jest"
-
- Wyga
Do biegania nic nie testowałam, ale na noc dobrze byłoby się posmarować Maścią z wit. A - tania i dobra dla buzi
.

- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Totalna bzdura, tu nie chodzi o wiarę tylko o sprawdzone działanie, coś co ma 99% wazeliny i 1% czegoś, to wystarczy żeby działało, sprawdzone na dzieciach, ta maść pomogła w tylu sytuacjach matowych że hej, w internecie jest w cholerę przykładów, moje dziecko też jest przykładem, ja sam także, żyj zdrówDarryl pisze:Ja tam nie wierzę w homeopatię, z powodów które gdzie indziej dokładnie są wyjaśnione - a głównie brak potwierdzenia klinicznego. Ta maść jest na pewno bardzo dobra, jeśli 99,999999999 % jej składu to wazelinaF@E pisze:Ja kupuję ją w Niemczech, jakoś tam jest. Jest to walka wielkich koncernów z medycyną homeopatyczną, niemieckie prawo dobrze chroni tą część medycyny, w tamtym roku wiele firm homeopatycznych nie dostało licencji do sprzedawania ich wyrobów na polskim rynku, sk******* i tyle, to pierwszy dowód na to że nasi politycy są przekupni i skorumpowani, dowód jest namacalny. Trzeba być głupcem zawierzając tylko chemii. Ta maść jest naprawdę dobra.
Wazelina będzie ok...
pozdroale można mieć prawie to samo złotówkę za tubkę...

Skład: Geranii aetheroleum, Rosae aetheroleum, Silicea colloidais, citronensaure monohydrat, parafina, biała waselina, lanolina.
pozdro
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
określ dokładnie miejsce pękania skóry (okolice ust, policzki, okolice uszów, nosa?)Raczu pisze:Witam od biegania na mrozie mam taką spekaną twarz i schodzi mi skóra . Co nalezy robić ?
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.