Nadmiar wody w organiźmie
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
http://www.odzywianie.info.pl/Zawartosc ... izmie.html
Czy zawartość wody u Ciebie to ponad 70%?
A tak pół żartem pół serio - najłatwiejsza metoda na pozbycie się wody z organizmu to dłuuugie bieganie - odwodnienie gwarantowane
Czy zawartość wody u Ciebie to ponad 70%?
A tak pół żartem pół serio - najłatwiejsza metoda na pozbycie się wody z organizmu to dłuuugie bieganie - odwodnienie gwarantowane

-
- Zaprawiony W Bojach
Heh, przy moim drugim kontrolnym pomiarze (pierwszy był jakiś niewiarygodny, więcej o tym tutaj) także mi wyszło,
że mam o 10kg wody za dużo, czyli wielbłąd jestem. A soli dużo nie używam, więc to nie od tego,
za to rzekł mi ktoś, że jak za mało piję, to organizm zaczyna magazynować wodę "na czarną godzinę".
że mam o 10kg wody za dużo, czyli wielbłąd jestem. A soli dużo nie używam, więc to nie od tego,
za to rzekł mi ktoś, że jak za mało piję, to organizm zaczyna magazynować wodę "na czarną godzinę".
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
- Życiówka w maratonie: brak
To jest bzdura, woda to nie tłuszcz, bo przypuszczam że przez analogię z gromadzeniem kalorii ta teoria o wodzie
.
Im więcej mięśni w organiźmie, a mniej tłuszczu, tym więcej wody, bo mięśnie wody zawierają bardzo dużo, a tłuszcz praktycznie wcale.
Dlatego to właśnie mężczyźni mają więcej wody w organiźmie, bo są bardziej umięśnieni.

Im więcej mięśni w organiźmie, a mniej tłuszczu, tym więcej wody, bo mięśnie wody zawierają bardzo dużo, a tłuszcz praktycznie wcale.
Dlatego to właśnie mężczyźni mają więcej wody w organiźmie, bo są bardziej umięśnieni.
The faster you are, the slower life goes by.
-
- Zaprawiony W Bojach
Klosiu ma rację.
"U mężczyzny ważącego 75 kg, ok. 45 kg stanowi woda. Zawartość wody w tkance tłuszczowej to 10-15%, kościach 25%,
a w mięśniach sięga 70-75%. Dlatego organizm sportowców wyczynowych zawiera relatywnie więcej wody z uwagi na większą masę tkanki mięśniowej."
Tutaj więcej o wodzie w ciele
"U mężczyzny ważącego 75 kg, ok. 45 kg stanowi woda. Zawartość wody w tkance tłuszczowej to 10-15%, kościach 25%,
a w mięśniach sięga 70-75%. Dlatego organizm sportowców wyczynowych zawiera relatywnie więcej wody z uwagi na większą masę tkanki mięśniowej."
Tutaj więcej o wodzie w ciele
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Im ciał bardziej zmniejsza tkankę tłuszczową i mięśniową tym proporcjonalnie rośnie woda w organizmie
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
koler twego moczu odpowie ci każdego dnia czy jesteś zbyt nawodniony czy zbyt niedowodniony . Poczytaj o kolorach moczu.maciej123 pisze:Witam
Po ostatnich pomiarach wyszło że posiadam 9% tkanki tłuszczowej ale za to dużą zawatrość wody.
Czy macie sposobny jak się jej pozbyć?
( Przy 179 cm ważę 72 kg)
Tompoz