Do tych co piją bądź pili żelatynę +

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
laso
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich.
Zaczęły mi się kłopoty z kolanem a jakiś czas temu czytałem, że można pić żelatynę chyba z sokiem.
Wobec tego mam pytanie do tych, którzy używali takiego specyfiku. A mianowicie w jakich proporcjach rozcieńczać i jak dużo dziennie pić?
Z góry dzięki. Pozdrawiam.
laso
PKO
Awatar użytkownika
lecho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

2 łyżeczki wsypać do szklanki ciepłej wody dodać 2 łyżeczki soku malinowego.Dobrze rozpuścić i wymieszać no i na zdrowie:usmiech:

pozdrowienia
Awatar użytkownika
Michael
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pomaga? wydaje mi sie ze duzo w tej kwestii robi psychika.. ja od czasu do czasu jem galaretki z nadzieja ze pomoze. zelatyny nie probowalem - pomoglo to w ogole komus?
[b]GG #1291119[/b]
THE WALL IS IN YOUR MIND, NOT YOUR BODY
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

żELATYNA, OWSZEM POMAGA, ALE JEST PASKUDNA W SMAKU, DLATEGO JEDNAK PREFERUJĘ GALARETKI :) NO, CHYBA, ŻE KTOŚ POTRAFI PRZEPUŚCIĆ PRZEZ GARDŁO SZKLANKĘ SPECYFIKU I NIE POCZUĆ, NAWET NIE TYLE SMAKU, CO KONSYSTENCJI. I NIE, NIE JEST TO SPRAWA PSYCHIKI, WIĘKSZOŚĆ LEKARZY, ZGADZA SIĘ CO DO ZBAWIENNEGO WPŁYWO ŻELATYNY. POLECAM RÓWNIEŻ ZAINTERESOWAĆ SIĘ GLUKOZAMINĄ (np. ARTRESANEM) POZDRAWIAM I POWODZENIA
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
Awatar użytkownika
Masiulis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja rozpuszczam zelatyne i dodaje to tego miodu i troche soku z cytryny, smakuje calkiem calkiem:)
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale żelatyna ma beznadziejną przyswajalność- tylko 5%, dlatego lepszy jest hydrolizat kolagenu wieprzowego- 45% wchłaniania.
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
Awatar użytkownika
Mirkas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A skad takie coś wziąć ?

"ale żelatyna ma beznadziejną przyswajalność- tylko 5%, dlatego lepszy jest hydrolizat kolagenu wieprzowego- 45% wchłaniania."
Mirek K
Awatar użytkownika
lecho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hydrolizat kolagenu wieprzowego- 45% wchłaniania

co to jest i w czym to jest?:usmiech:
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Możesz sobie kupić Kolagen Activ Olimpu - dostępny w sklepach z odżywkami, być może również w aptekach.
biegowa recydywa
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ArthurP gorąca prośba: rozwiń temat tego hydrolizat kolagenu wieprzowego. Żelatyna jest paskudna do picia, a galaretki to może być z a mało. Z góry dzięki.
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ralphi, skoro bardzo prosisz, nie moge odmówic :hej:  
tylko co ja mogę powiedzieć? jedyny jaki próbowałem hydrolizat żelatyny to był właśnie Olimp. Niestety nikomu nie mogę tego polecić, bo dla mnie smakował jak zwyczajny shit, a trzeba to ssać, zwymiotowłem i wywaliłem to. 14 razy dziennie jakbym miał to brać mógłym skonać. Więc nie pomogę za wiele. Wiem tylko że sam siarczan glukazamini (Arthryl) choć skuteczny, działa na krótko, a kolagen daje poprawę powoli ale długo trzyma przy zdrowiu.
Poza tym jestem pod wrażeniem zastrrzyków z hyalganu, chodzi o badania placebo. po pięciu tygodniach wstrzykiwania obojętnego płynu poprawa była ponad 35%, a w przypadku leku ok 50%, a przecież nie jest to jakiś łykany kolagenik tylko poważny lek w postaci zastrzyku do stawu!
Dlatego bym nie wydawał na ten hydrolizat 30pln /tydzień bo tyle to kosztuje!

(Edited by ArthurP at 11:02 am on Sep. 1, 2003)
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedź i przestrogę :) bo jestem raczej otwarty na nowości i dobrze, że tego jeszcze nie zakupiłem.... Cóż, kochane galaretki witajcie spowrotem :)  Poszukam jeszcze czegoś z kolagenem...
Zastrzyki to  już wyższa szkoła jazdy.... na razie "poczekam i popatrzę..." Pozdrawiam serdecznie.
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Może jednak Ralphi spróbuj tego kolagenu z Olimpu. Moim zdaniem lekarstwa programowo powinny byc niesmaczne, inaczej nie zasługują na zaufanie. Sugerowałbym kupno kolagenu w proszku. Trzeba rozpuścić w wodzie. Koszt 41 zł i starcza na miesiąc.
biegowa recydywa
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Olek on 10:54 pm on Sep. 1, 2003
  Może jednak Ralphi spróbuj tego kolagenu z Olimpu
Spróbować nie zaszkodzi, tym bardziej że smak jest subiektywny, może będzie Ci pasować? A w przoszku sam też poszukam, nie wiedziałem że robią w takiej formie, można sobie wtedy zrobic smak jaki sie chce. Dzięki Olek.
Awatar użytkownika
MacGor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam Kolagen Olimpu w proszku, ale jakoś nie udało mi się tego osobiście zażywać. Podawałam mężowi. Ma to smak poziomkowy, więc dodawanie soków nie jest konieczne. Dziwna konsystencja, ale przez tydzień-dwa można znieść. Można kupić w sklepach zielarskich, w aptekach dotąd nie znalazłam (a poza tym tam strasznie zdzierają).
Poleca się jadać galarety powstałe z wywarów z chrząstek i nóżek wieprzowych...
[b]szuuu[/b]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ