rezonans kolana nic nie wykazał, co dalej?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
herbatnik
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam,
w ubiegłym roku pojawiły się objawy jak w przypadku kolana biegacza. Po 2-3km biegu pojawiał się ból po zewnętrznej stronie (prawego) kolana. Musiałem przerwać bieg bo ból robił się impulsywny i w pewnym momencie "ścinał mnie" z nóg.
Niestety z braku ubezpieczenia, sprawę zaniedbałem.

Obecnie, mam za sobą wizytę u ortopedy, traumatologa. Co prawda, wizyta trwała 3 minuty z badaniem, ale przynajmniej dostałem potrzebne skierowania.
Do następnej wizyty zalecił mi ćwiczenia na stabilność kolana i kazał biegać.
Przebiegłem 5 km, wróciłem do domu i problem znów się pojawił.
Ból po zewnętrznej stronie prawego kolana, trochę niżej, w miejscu gdzie łączą się kości.Jest dokładnie taki jak rok temu, z tą różnicą, że teraz ból pojawił się dopiero po biegu.
Podobnie jak wtedy przez jeden dzień nie mogłem schodzić po schodach oraz gwałtowanie zginać nogę w kolanie.
Po ok. 2 dniach jakikolwiek ból (przy poruszaniu się) ustąpił całkowicie.
Dodam, że jak robię przysiad to coś mi przeskakuje w prawym kolanie po zewnętrznej stronie.

Poniżej wynik z rezonansu (mam też płytę):
Obrazek

Miejsce które boli (zaznaczyłem na czerwono):
Obrazek

Najgorsza jest niewiadoma. Za kilka dni, czeka mnie wizyta u ortopedy.
Chcę biegać, ale nie wiem co robić dalej. Liczę na Wasze wskazówki!
Pozdrawiam,
PKO
kogut007
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Oglądając twoje zdjęcie, wnioskuję, że masz bardzo napięte pasmo biodrowo-piszczelowe ( uwypuklenie po bocznej stronie uda).
powinieneś rozcierać okolicę od kostki zewnętrznej, przez podudzie do głowy strzałki - miejsce, które zaznaczyłeś na zdjęciu- i dalej boczną częścią uda do krętarza. Oraz PiR na naprężacz powięzi szerokiej.
Jeśli nie dasz rady sam udaj się do rehabilitanta, który pracuje technikami "powięzi aktywnych" - to pomaga!
Awatar użytkownika
noyle
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ITBS
Obrazek
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Musisz dużo sie rozsciagac zwłaszcza pasmo biodrowo piszczelowe , wpisz w YouTube , ITBS znajdziesz sporo ćwiczeń mi pomogło
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ