zapalenie sciegna-trzeszczenie-prosze o pomoc

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
wintersports14
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.w tamtym tygodniu przeciazylem noge i zrobilo mi sie zapalenie sciegna prostownika palucha duzego w nodze.szybko zazylem tabl diclaci bol nieco przeszedl ale trzeszczenie nie przeszlo. jutro mam skonczyc brac tabl przeciwzapalne(diclac)-tak zalecil lekarz. a Trzeszczenie i zgrzytanie jak bylo tak jest co swiadczy o stanie zapalnym w tym sciegnie. co ja mam dalej poczac(smaruje mascia ale to tez nic nie daje)zeby pozbyc sie tego trzeszczenia i zapalenia??
PKO
Awatar użytkownika
akatasz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mi lekarz zalecił 3 - 4 razy dziennie mrożenie lodem (lub okładem żelowym) po 20 minut i smarowanie maścią przeciwzapalną. Jak zapytałem o przerwę w treningach powiedział, że nie trzeba przerywać, tylko poluzować i jeżeli to możliwe to biegać po miękkim. Niestety w moim przypadku przerwa była konieczna (każdy trening pogarszał sprawę). Ogólnie po 2 tyg. przerwy stopa była jak nowa.
szybki.z
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witajcie,

Problemy z zapaleniem ścięgien na szczęście mam już za sobą. Biegam regularnie od ponad 5 lat (3 razy w tygodniu). Około roku temu nabawiłem się paskudnego zapalenia ścięgien. Chyba 3 miesiące biegałem po różnych specjalistach, ale pomocne okazało się dopiero skierowanie na terapię PST. Terapia ta, czyli leczenie sygnałem pulsacyjnym niestety nie jest jeszcze znana w Polsce, ale przynosi niesamowite efekty. Ja osobiście korzystałem z usług kliniki w Częstochowie - http://www.pst-polska.pl Nie wiem czy robi to ktoś jeszcze w Polsce.

Pzdr
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

szybki.z pisze: Nie wiem czy robi to ktoś jeszcze w Polsce.

masa osób - to prawdziwa plaga Internetu:)
pzdr
gl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ