Bóle w biodrach.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Od niedawna zaczęłam biegać, jednak po biegu (zwłaszcza na drugi dzień) mam taki ból w biodrach że nie mogę praktycznie chodzić. Może są to poprostu zakwasy (najbardziej prawdopodobne). Znacie jakieś ćwiczenia rozciągające na mięśnie bioder? Czy może raczej sięgnąć porady lekarza?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 45:35
- Życiówka w maratonie: 3:56:16
Musisz zaczac sie porzadnie rozciagac. Przed i po treningu. Ja mam ten sam problem, choc biegam juz pare dobrych lat. Moj fizjoterapeuta polecil mi (jesli masz dostep do silowni) zaraz po treningu 3 minuty w steam room (nie mam pojecia jak to sie po polsku nazywa;-)) i zaraz po tym pod zimny prysznic. Dziala cuda! Zadnych zakwasow na drugi dzien. Jesli nie masz tej opcji, co ja do tej pory robilam i nadal praktykuje i polecam wszystkim - zaraz po treningu oprocz rozciagania, zrob oklady lodowe - na wszystkie stawy. Mozesz uzyc mrozonki z zamrazarki;-) ALBO najprosciej - do wanny z MEGA zimna woda wypelniona tylko tak aby zakryla nogi i siedz tam z 5 minut. Gwarantuje zero bolu na drugi dzien, robie to po kazdym maratonie!
pozdrawiam,
Ewa
pozdrawiam,
Ewa
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
mozesz jeszcze pocwiczyc na rowerku stacjonarnym ,ale tak lekko ok 5 minut i po i przed biegiem.
Dolacz do cwiczen roznego rodzaju wymach stojac przy drzewie podczas rozgrzewki ,szukaj cos kombinuj i nie do lekaza tylko do fizjoterapeuty on powie co robic
Dolacz do cwiczen roznego rodzaju wymach stojac przy drzewie podczas rozgrzewki ,szukaj cos kombinuj i nie do lekaza tylko do fizjoterapeuty on powie co robic