Zapalenie okostnej

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
nowy435
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Mam zapalenie okostnej goleni od dłuższego czasu (jakieś 3 miesiące), ponieważ 2 lekarze postawili złą diagnozę.
Przez te 3 miechy w ogóle nie ćwiczyłem.
Mam przepisane zabiegi laserowe i jakieś magne-coś, ale to dopiero od lutego.
I w związku z tym mam pytanie, czy mogę tak przez tydzień pograć w kosza?
Czy nic się nie stanie przez ten czas?
Bo właśnie od lutego mam ferie i w tedy sobie to wyleczę.

Mogę biegać ale jak skacze to boli i tu mam pytanie, co będzie najlepsze aby przeżyć te kilka treningów?
apap, ibuprom, czy aspiryna.
Może jakaś maść fastum?

Z góry dziękuje za odpowiedz

ps. Robiłem różne ćwiczenia na spin splints masaże i lód (lub zimne natryski na nogę), to mi pomogło (albo dla tego że nic nie robiłem XD) bo mogę teraz biegać, ale ból nie zszedł całkowicie.

Jak stosowałem zimne natryski (tak z 20 min) to po paru dniach dostałem gorączkę która mnie trzyma z miesiąc, czy ktoś miał coś podobnego?
Nie chce iść na razie do lekarza bo mam ich dość, normalnie się czuje ale mam teraz gorączkę 37stopni
PKO
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mogę biegać ale jak skacze to boli i tu mam pytanie, co będzie najlepsze aby przeżyć te kilka treningów?
apap, ibuprom, czy aspiryna.
Może jakaś maść fastum?
Niecierpliwość zła jest... i prowadzić może na ciemną stronę mocy...

Jak Cię boli lepiej odpuść jeszcze niż się faszerować. To tylko maskuje zwykle objawy bólu a nie usuwa przyczynę. Ból to wołanie organizmu, że coś jest nie tak.
Zapoznaj się jeszcze jeśli tego nie zrobiłeś z tym artykułem:
http://www.bieganie.pl/?cat=25&id=939&show=1
Możesz dla przyśpieszenia regeneracji i złagodzenia objawów zastosować oprócz lodu i ćwiczeń zawartych na tej stronie zaopatrzyć się w skarpety kompresyjne. (w artykule też o tym piszą) Mi pomogło i dość szybko wróciłem do biegu po shinsplints. Zdrowia życzę i szybkiego powrotu do zdrowia.
nowy435
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja normalnie biegam, tylko że skakać nie mogę, podczas biegu to jak tak sobie podskoczę to nawet przechodzi.
Ale ja teraz właśnie muszę ten tydzień grać.
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tym bardziej powinieneś wziąć na wstrzymanie i wyleczyć się wpierw. Eksploatując nogę możesz pogorszyć sprawę w dłuższym horyzoncie czasu. Rób okłady z lodu, ćwicz, smaruj maściami a jak musisz biegać to idź na basen. Możesz tam po pływać dla utrzymania wydolności organizmu albo biegać w wodzie co będzie korzystniejsze w twoim wypadku :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ