Witam. Chciałabym zacząć biegać, ale tylko dla dobrej kondycji, a nie żeby schudnąć.
Mam chorobę płuc i w moim przypadku nie chciałabym tracić na wadze, bo u mnie jest ona bardzo ważna. Czy biegając, rzeczywiście się chudnie?
Bieganie a waga
-
- Zaprawiony W Bojach
chudnie się wtedy kiedy jest ujemny bilans energetyczny, tzn. spala się więcej kalorii niż się dostarcza.
Jeżeli będziesz biegać (lub ćwiczyć w inny sposób), to będziesz spalać więcej kalorii niż przy braku ćwiczeń. Skoro nie chcesz schudnąć to odpowiednio więcej kalorii w pożywieniu będziesz musiała dostarczać do organizmu - wtedy oczywiście nic nie schudniesz, najwyżej poprawi się Twoja sylwetka
Jeżeli będziesz biegać (lub ćwiczyć w inny sposób), to będziesz spalać więcej kalorii niż przy braku ćwiczeń. Skoro nie chcesz schudnąć to odpowiednio więcej kalorii w pożywieniu będziesz musiała dostarczać do organizmu - wtedy oczywiście nic nie schudniesz, najwyżej poprawi się Twoja sylwetka

- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59'47''
- Życiówka w maratonie: brak
ja nie chudne
biegam i jezdze na rowerze a waga stoi w miejscu ( no ostatnio minus pol kg ale co to jest). Jem jak jadlam wczesniej. To chyba zalezy od organizmu.
Z to kilka juz osob mi powiedzialo, ze mam ladne nogi, wczesniej nie slyszalam takich komplementow, wiec moze cos w tym jest.

Z to kilka juz osob mi powiedzialo, ze mam ladne nogi, wczesniej nie slyszalam takich komplementow, wiec moze cos w tym jest.
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59'47''
- Życiówka w maratonie: brak
ja sie waze zawsze rano, po wstaniu.