no tak mnie troche zamurowalo. Kilka lat temu w wypadku samochodowym w trakcie treningu zginela nasza klubowa kolezanka. Sluchala MP3 nie uslyszala autabajbus pisze:
Czy jest choć jeden producent kurtek czy bluz, który nie wstawia motywów odblaskowych?
Szczerze mówiąc nie zależy mi na tym dodatku. Mówiąc dobitniej, nie chcę tej opcji - nie lubię być widoczny.
Może macie jakiś skuteczny patent na neutralizację tych odblasków?

Jak dbacie o bezpieczenstwo na drodze, o to by kierowca Was widzial. Poczytalam troche forum i znalazlam tylko, ze niektore osoby uzywaja lampki. Dla mnie to za male zabezpieczenie.
My o zmierzchu mamy lampki (zeby lepiej widziec a nie zeby nas lepiej widzial kierowca) do tego nasze ubranie ma wstawki odblaskowe, do tego minimum dodajemy odblaskowe paski - mamy takie na bateryjke migajace i pomaranczowe kamizelki z wielkimi dwoma pasami odblaskowymi (takie jakie kazdy kierowca powinien miec w aucie).
Pewnie niektorzy napisza, ze wiocha. A co mi tam -ja chce zyc. Juz i tak robimy wioche biegajac wiec pomaranczowa kamizelka to maly pikus