ból nogi pls help
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witam wszystkich. Mam 16 lat a od 4 lat trenuje biathlon. Mam mały problem ponieważ podczas biegania letniego na zawodach po paru minutach bolą mnie nogi czasami jedna . ból jest taki że nie czuje w ogóle nogi i nie mam sił by szybciej biec. czy wie ktoś jak mam powstrzymać ten okropny ból lub jak go nie czuć aż tak bardzo? za pomoc dziękuje.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:08
A co Cie dokładnie boli? W którym miejscu? Jaki rodzaj bólu? Nogi zbudowane są bodajże z kilkuset mięśni więc musisz nieco sprecyzować:):) Przed bieganiem robisz krótką rozgrzewką, po bieganiu wygaszenie. Ja nie robię stretchingu przed bieganiem.
I am addicted.
-
- Rozgrzewający Się
a więdz tak. gdy biegne zaczyna mnie bolećlekko kolano ale przestaje a potem łydki atakuje ból przez który nie mam sił dalej biec bo czuje tak jak by nogi odmawiały posłuszeństwa i czuje jakby mi się uginały nogi. a jzeli chodzi o rozgrzewke to tak. skipy A,B,C cwał bokiem przeplatanka wymachy ramion krążenia bioder. na koniec po 4 przyśpieszenia. nie wiem moze rozgrzewke jakoś źle robie. macie jakieś propozycje moze? jutro mam zawody OOM i jakoś bym chciał wypaść na nich.
-
- Stary Wyga
Hmm no nie wiem, ja Ci raczej nie pomogę
moja rozgrzewka wygląda zazwyczaj tak: trochę szybkiego marszu, przechodzę w trucht, potem zabawa biegowa - przeskakuję przez różne kamienie, kwietniki, murki, skaczę po kamieniach a dopiero wtedy przechodzę już do właściwego treningu..może po prostu przetrenowałeś się? Bo ja mam problem z nogami dopiero wtedy gdy je przetrenuję i muszę wtedy nawet kilka dni wolnego zrobić by to przeszło, inaczej będą boleć mnie cały czas.
Jak często, jakim tempem i na jakich dystansach biegasz? Nie zwiększyłeś ostatnio intensywności biegów i dystansu?

Jak często, jakim tempem i na jakich dystansach biegasz? Nie zwiększyłeś ostatnio intensywności biegów i dystansu?
I am addicted.
-
- Rozgrzewający Się
tzn wiesz co jutro biegne na 4 km bo to będzie długi bieg czyli 1km strzelanie 1km strzelanie 1 km strzelanie i 1 km meta. na następny dzień sprint na 2,5km albo 3km a na następny dochodzenie na 3km.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2010, 18:30 przez misiu1994, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary Wyga
Ja Ci powiem tak - gdyby to chodziło o mnie, to mógłbym w ciemno stawiać na przetrenowanie i po prostu zaleciłbym kilka dni zero biegania, aby nogi i organizm odpoczęły. Ale jak to w Twoim przypadku jest, to nie wiem, może ktoś inny Ci pomoże.
I am addicted.