Suplementy na treningu

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Kubik[PL]
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam chodzi mi o pare porad. Nie jestem amatorem bo trenuej zawodowo lekkoatletyke a dokaldnie 400m 3 lata. Ale chcialbym zaczac brac jakies gajnery i suplementy do lepszego rozwiajania sie mojego ciala itp. Moj cel jest taki aby miesnie rozrosly sie chodzi mi o gorna czesc(korpus). Co poradzicie jakei gajnery a moze odzywki(wszystko am byc dopuszczalne zadnych niedopuszczlanych specyfikow) z gory dzieki:)
PKO
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

Jeżeli chodzi o masę to oczywiście białko. Jeżeli chcesz bardzo zdrowo to wcinaj na śniadanię i kolację tuńczyka, tylko nie w oleju. Ma dużo białka, a po roku najzdrowiej uzyskasz wystarczający efekt:)
A jeżeli chcesz troche podręczyć wątrobę do suplementy, ale tą działką już się nie zajmuję;)
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
Awatar użytkownika
gall
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Uważam, że powinieneś zacząć od zbudowania odpowiednio dobranego jadłospisu. Suplementacja nie jest Ci do niczego potrzebna, no chyba że jesteś typowym leniem, któremu się nie chce tylko woli szybkie efekty-;
Osobiście polecam sprawdzenie na stronie http://www.marathonguide.com/fitnesscal ... cneeds.cfm Twojego zapotrzebowania na energie. Jeśli dodasz do podanego wyniku trochę więcej białka i dobry zestaw ćwiczeń to zapewne będą widoczne efekty pracy nad górnymi partiami ciała. Jeśli będziesz miał więcej pytań to pisz do mnie śmiało pozdrawiam

tabela ma jedynie charakter orientacyjny i nie należy zbytnio jej ufać. Metoda prób i błędów w tym przypadku pomoże...
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Kubik[PL] pisze:Witam chodzi mi o pare porad. Nie jestem amatorem bo trenuej zawodowo lekkoatletyke a dokaldnie 400m 3 lata. Ale chcialbym zaczac brac jakies gajnery i suplementy do lepszego rozwiajania sie mojego ciala itp. Moj cel jest taki aby miesnie rozrosly sie chodzi mi o gorna czesc(korpus). Co poradzicie jakei gajnery a moze odzywki(wszystko am byc dopuszczalne zadnych niedopuszczlanych specyfikow) z gory dzieki:)
najzdrowiej:
*konkretny trening( nie znaczy ciężki :bum: ) podpowiem tylko że na masę i progresja nie powinna przekraczać 3% CM a dodatkowo powinna znaleźć się prócz progresji kg. progresja powtórzeń w zakresach 10-15, 8-10, 4-6 to naprawdę bardzo ogólnie.
*odpowiednia dieta
*whey optimum gold
*maltodekstryna (2 carbo + 1 whey) na 20 min przed treningiem i (1 carbo + 1 whey) po treningu
*zma 1x na noc
*omega-3 gold olimp 2x2

więcej nie trzeba

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ