Suplementy na treningu
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam chodzi mi o pare porad. Nie jestem amatorem bo trenuej zawodowo lekkoatletyke a dokaldnie 400m 3 lata. Ale chcialbym zaczac brac jakies gajnery i suplementy do lepszego rozwiajania sie mojego ciala itp. Moj cel jest taki aby miesnie rozrosly sie chodzi mi o gorna czesc(korpus). Co poradzicie jakei gajnery a moze odzywki(wszystko am byc dopuszczalne zadnych niedopuszczlanych specyfikow) z gory dzieki:)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:30
Jeżeli chodzi o masę to oczywiście białko. Jeżeli chcesz bardzo zdrowo to wcinaj na śniadanię i kolację tuńczyka, tylko nie w oleju. Ma dużo białka, a po roku najzdrowiej uzyskasz wystarczający efekt:)
A jeżeli chcesz troche podręczyć wątrobę do suplementy, ale tą działką już się nie zajmuję;)
A jeżeli chcesz troche podręczyć wątrobę do suplementy, ale tą działką już się nie zajmuję;)
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
- gall
- Rozgrzewający Się
Uważam, że powinieneś zacząć od zbudowania odpowiednio dobranego jadłospisu. Suplementacja nie jest Ci do niczego potrzebna, no chyba że jesteś typowym leniem, któremu się nie chce tylko woli szybkie efekty-;
Osobiście polecam sprawdzenie na stronie http://www.marathonguide.com/fitnesscal ... cneeds.cfm Twojego zapotrzebowania na energie. Jeśli dodasz do podanego wyniku trochę więcej białka i dobry zestaw ćwiczeń to zapewne będą widoczne efekty pracy nad górnymi partiami ciała. Jeśli będziesz miał więcej pytań to pisz do mnie śmiało pozdrawiam
tabela ma jedynie charakter orientacyjny i nie należy zbytnio jej ufać. Metoda prób i błędów w tym przypadku pomoże...
Osobiście polecam sprawdzenie na stronie http://www.marathonguide.com/fitnesscal ... cneeds.cfm Twojego zapotrzebowania na energie. Jeśli dodasz do podanego wyniku trochę więcej białka i dobry zestaw ćwiczeń to zapewne będą widoczne efekty pracy nad górnymi partiami ciała. Jeśli będziesz miał więcej pytań to pisz do mnie śmiało pozdrawiam
tabela ma jedynie charakter orientacyjny i nie należy zbytnio jej ufać. Metoda prób i błędów w tym przypadku pomoże...
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
najzdrowiej:Kubik[PL] pisze:Witam chodzi mi o pare porad. Nie jestem amatorem bo trenuej zawodowo lekkoatletyke a dokaldnie 400m 3 lata. Ale chcialbym zaczac brac jakies gajnery i suplementy do lepszego rozwiajania sie mojego ciala itp. Moj cel jest taki aby miesnie rozrosly sie chodzi mi o gorna czesc(korpus). Co poradzicie jakei gajnery a moze odzywki(wszystko am byc dopuszczalne zadnych niedopuszczlanych specyfikow) z gory dzieki:)
*konkretny trening( nie znaczy ciężki

*odpowiednia dieta
*whey optimum gold
*maltodekstryna (2 carbo + 1 whey) na 20 min przed treningiem i (1 carbo + 1 whey) po treningu
*zma 1x na noc
*omega-3 gold olimp 2x2
więcej nie trzeba
pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"