Ból pięty
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
Od pewnego czasu mam taki dziwny ból pięty - jak mam wyprostowaną w kolanie nogę i próbuję przyciągnąć do góry palce, to czuję taki ostry, kłujący ból w pięcie, troche poniżej i trochę na zewnątrz ścięgna achillesa. w bieganiu mi to nie przeszkadza tylko np. przy rozciąganiu. Może jest to związane własnie ze ścięgnem achillesa? Ból jest dość ostry, właśnie taki jakby kłujący. Próbowałem wyczuć coś palcami ale nic nie stwierdziłem. Mimo bólu rozciągam się ale nie przechodzi (będzie już tego z 2 miesiące). Przeszukałem trochę forum ale nie znalazłem odpowiedzi. Proszę o pomoc i rady i czy w ogole tym się przejmować? A! Biegam regularnie ponad 2 lata i nigdy nic takiego mi się nie przydarzyło.
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
- piter82
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
Ciągnięcie i ból pod piętą lub uczucie jakbyś miał siniaka, to typowe dla rozcięgna. Poczytaj o tym jest artykuł na bieganie.pl
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
nie, to na pewno nie rozcięgno, ból mniej więcej tam gdzie (chyba) kończy się achilles i bardziej na zewnątrz.piter82 pisze:Ciągnięcie i ból pod piętą lub uczucie jakbyś miał siniaka, to typowe dla rozcięgna. Poczytaj o tym jest artykuł na bieganie.pl
Pozdrawiam
czytałem gdzieś, że to może byc jakaś ostroga ale jak uciskam to mnie nie boli.
Nikt nie pomoze???

Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam Szanownego Kolegę ! Bardzo proszę o pomoc.
Ból pojawia się przy wyprostowanej nodze i zadarciu stopy palcami do góry. Ból zaczyna się z boku kostki w kierunku pięty od zewnątrz stopy.
Ból jest odczuwalny najbardziej pod piętą(z boku)od zew. strony stopy).
Jeżeli mam nogę zgiętą w kolanie mniej lub więcej nic mnie nie boli, natomiast gdy zaczynam nogę prostować tzn, nie dużo brakuje do wyprostowania zaczynam odczuwać ból.
Gdy chodzę, biegam i jeżdżę na rowerze nic nie boli.
Dzięki !
Jak możesz to napisz, co to jest, czym to leczyłeś ??
Ból pojawia się przy wyprostowanej nodze i zadarciu stopy palcami do góry. Ból zaczyna się z boku kostki w kierunku pięty od zewnątrz stopy.
Ból jest odczuwalny najbardziej pod piętą(z boku)od zew. strony stopy).
Jeżeli mam nogę zgiętą w kolanie mniej lub więcej nic mnie nie boli, natomiast gdy zaczynam nogę prostować tzn, nie dużo brakuje do wyprostowania zaczynam odczuwać ból.
Dzięki !
Jak możesz to napisz, co to jest, czym to leczyłeś ??
- constantius
- Stary Wyga
fajny artykuł
1065 km w roku 2009 ( zresztą zawsze więcej niż 1000 od 2006 ) biega od 2003, 1/2 maratonu 1:49:30 ( Kross )
885 km w 2010
885 km w 2010
-
- Rozgrzewający Się
Ból jest odczuwalny najbardziej pod piętą(z boku)od zew. strony stopy). Jeżeli mam nogę zgiętą w kolanie mniej lub więcej nic mnie nie boli, natomiast gdy zaczynam nogę prostować tzn, nie dużo brakuje do wyprostowania zaczynam odczuwać ból.
Dzięki ! w tym miejscu mnie boli
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3ea ... 9c6ba.html
Ból jest odczuwalny najbardziej pod piętą(z boku)od zew. strony stopy). Jeżeli mam nogę zgiętą w kolanie mniej lub więcej nic mnie nie boli, natomiast gdy zaczynam nogę prostować tzn, nie dużo brakuje do wyprostowania zaczynam odczuwać ból.
Dzięki ! w tym miejscu mnie boli
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3ea ... 9c6ba.html
-
- Rozgrzewający Się
Witam,od kilku dni mam dokładnie to samo. Ciągnący ból, w okolicy łączenia achillesa z piętą, przy odchyleniu stopy do góry, W momencie kiedy noga jest wyprostowana w kolanie. Przy zgiętej nodze w kolanie, nic nie boli. Ktoś coś wie? Pomocy!