mniam-mniamciu

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
jaszczomb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Posty: 280
Rejestracja: 20 lut 2009, 06:23
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Lokalizacja: Mętów/Lublin

Nieprzeczytany post

Zjadłbym coś innego -z węglowodanami/ jak najmniej przetworzone/ ze składników, które można wyhodować w ogródku / może być z mięskiem (ale nie musi) - ważne żeby to mięsko mogło pobiegać na świeżym powietrzu przed skonsumowaniem.

naprawdę nie wiem co by tu zjeść :(
PKO
yaheira
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Posty: 7
Rejestracja: 02 lut 2010, 13:34
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Lokalizacja: Kraków

Nieprzeczytany post

to może sushi?
albo bułka z ziemniakiem, jajkiem,odrobiną cebuli, oliwą i szczyptą soli
:)
5km-25:50
10km-1:01
42,195km-5:13:54
tazoo
Stary Wyga
Stary Wyga
Posty: 156
Rejestracja: 29 wrz 2009, 14:26
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:26:54
Lokalizacja: Nowy Sącz

Nieprzeczytany post

Ale drzewo oliwkowe ciężko się przyjmuje w naszym klimacie, a jeszcze gorzej owocuje :oczko: Jak wyhodujesz już sobie różne warzywa i np. coś z drobiu (hodowla i uprawa w soft wersji) to poszukaj przepisów na potrawki, paprykarze, sycące zupy, zapiekanki. Zresztą jest tego cała masa.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
jaszczomb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Posty: 280
Rejestracja: 20 lut 2009, 06:23
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Lokalizacja: Mętów/Lublin

Nieprzeczytany post

tazoo pisze: Zresztą jest tego cała masa.
Dobra to podziel się potrawką na smak której rozpływasz się ze szczęścia lub robisz uuuhhuuuuuuhhu :)
tazoo
Stary Wyga
Stary Wyga
Posty: 156
Rejestracja: 29 wrz 2009, 14:26
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:26:54
Lokalizacja: Nowy Sącz

Nieprzeczytany post

NP.: Warzywa: wybierz te, które lubisz i wyhodujesz. Umyć, obrać, pokroić. Kombinacji może być wiele: cukinia, papryka, por lub kapusta pekińska, fasolka szparagowa, pomidorki cherry, pieczarki, dymka, marchewka, rukola. Mięso posmaruj trochę olejem wymieszanym z rozgniecionym świeżym rozmarynem, czosnkiem, solą, pieprzem, chilli, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Przyprawione mięso pokrój w paseczki. Na rozgrzaną patelnię grillową.Smażyć ok. 10 min (ja robię na mocnym ogniu ale fajnie jak warzywa są lekko chrupkie). Do tego np. bagietka bo z uprawą ryżu będzie kłopot. Przepisy traktuję jako inspirację, nie dogmatycznie ale zalecam umiar w mieszaniu przypraw, doświadczenie przychodzi z czasem.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ