Jakie odżywki! błagam o pomoc!!

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
gajes20
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam! chciałbym się zapytać jakie sobie zakupić odzywki
2 kwietnia mam b. wazny egzamin interwałowy ktory polega na przemiennym bieganiu 150metrow w czasi 30 sekund i marszu 50metrow w czasie 40sekund. w czasie takiego biegu po 6, 7 okrazeniu ( łacznie jest 12 okrazen czyli 24 dystanse po 150 metorw i 24 dystanse po 50 metrow) odczuwam zmeczenie w nogach( miesnie ud) a takze przede wszystkim trudności w oddychaniu. Moglibyscie mi doradzic jakie odzywki najlepiej sobie zakupic? dodam ze trenowałem poki co na sucho. z gory dzieki za odpowiedz
PKO
kamilj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:40
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

czy ja dobrze cię zrozumiałem? uważasz, że zmęczenie ud w tym przypadku może wynikać z niedostatecznej ilości uzupełnianych składników odżywczych? :niewiem: Mi wydaje się to wątpliwe na takim dystansie.
Moja odpowiedź na twoje pytanie: w trakcie - nic, nie będziesz obciążał organizmu trawieniem. jak już koniecznie chcesz coś pić, to najwyżej wodę, nic innego się nie wchłonie w tak krótkim czasie. ale to i tak raczej dla odwrócenia uwagi od zmęczenia.
Proponuję potrenować więcej, to odczucie zmęczenia będzie mniejsze :ble:
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Kreatyne sobie weź monohydrat na ten okres potem to olej... a jak masz predyspozycje do retencji wody w organizmie to jabłczan...
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
gajes20
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

F@E mozesz troszke jasniej? bo jestem zielony w tych sprawach
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Colin2000
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ewentualnie Kreatyna jabłczan w proszku ( ta forma jest mniej dostepna ) ale jak to woli, ja wole proszek ;)
Pozdrawiam
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gajes20 pisze:witam! chciałbym się zapytać jakie sobie zakupić odzywki
2 kwietnia mam b. wazny egzamin interwałowy ktory polega na przemiennym bieganiu 150metrow w czasi 30 sekund i marszu 50metrow w czasie 40sekund. w czasie takiego biegu po 6, 7 okrazeniu ( łacznie jest 12 okrazen czyli 24 dystanse po 150 metorw i 24 dystanse po 50 metrow) odczuwam zmeczenie w nogach( miesnie ud) a takze przede wszystkim trudności w oddychaniu. Moglibyscie mi doradzic jakie odzywki najlepiej sobie zakupic? dodam ze trenowałem poki co na sucho. z gory dzieki za odpowiedz
Ty siedzia piłkarski od siedmiu boleści zamaist bawić sie w odżywki to się skup na lekkim potrenowaniu bo sie chłopie zajedziesz przed egzaminem.

Tompoz
Tompoz
kamilj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:40

Nieprzeczytany post

gajes20 pisze:...odczuwam zmeczenie w nogach(...) a takze przede wszystkim trudności w oddychaniu. Moglibyscie mi doradzic jakie odzywki najlepiej sobie zakupic?..
fascynujące, nadal nie mogę się nadziwić, jaki ludzie mają interesujący sposób myślenia...
Swoją drogą może by tak zrobić osobny dział dla sędziów piłkarskich uczących się biegać? ;)
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Masz racje kolego Keijdzi ja grzebiać od 7 lat polski net w temacie treningu wytrzymalościowego na wszelkiego rodzaju forach

www.bieganie.pl
www.biegajznami.pl
www.sfd.pl

itd. itd. w kółko trafiam na dziwne psoty sędziów piłkarskich wtemacie biegania i suplementascji.

Tompoz
Tompoz
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ