maść kamforowa na kolana

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
constantius
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

przed biegiem smaruje kolana maścią kamforową. ( od nie dawna ). Tak profilaktycznie. jakaś godzina - pół przed - wtedy kolano mam rozgżane. nie wiem czy daje to jakiś efekt ze kolana nie bolą - na razie moze działa placebo :uuusmiech: co myślicie na ten temat?
niektórzy mówią ze maść kamforowa śmierdzi i jest dla starych babci. Ja od razu mówią ze mnie ten zapach pasuje :hahaha:
1065 km w roku 2009 ( zresztą zawsze więcej niż 1000 od 2006 ) biega od 2003, 1/2 maratonu 1:49:30 ( Kross )
885 km w 2010
PKO
juancruz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

z babciami, to mi sie raczej naftalina kojarzy...

ale powaznie, to nie slyszalem o czyms takim o czym piszesz

daj znac czy czujesz cos miesniowo czy tylko skora ma sie lepiej
juancruz
Awatar użytkownika
constantius
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

mięśniowo to nie .. chodzi o ból w kolanie po biegu, generalnie wszyscy biorą jakieś artrostopy ( ja też co jakiś czas biore - profilaktycznie bo już stary jestem 37 lat )
chciałem tą kamforą sprawdzić czy rozgrzeje mi staw kolanowy a tym samym usprawni jego pracę w biegu.
chociaż z drugiej strony to moze byc złe.. moze mi maskować ból i spoowdowac kontuzje .
nie wiem i pytam o opinie... atresan działa od wewnątrz -odbudowywuje chrząstkę, która sie wyjeżdza od ciągłej pracy.
Kamfora tylko rozgrzewa, w dużych ilościach prowadzi do przekrwienia naczyń krwionośnych w mięśniach
1065 km w roku 2009 ( zresztą zawsze więcej niż 1000 od 2006 ) biega od 2003, 1/2 maratonu 1:49:30 ( Kross )
885 km w 2010
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ