Rozrost ud na skutek biegania
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Mam pytanie: czy regularne bieganie na krótkich dystansach (ok. 6 km) 2-3x w tygodniu może spowodowac rozrost mięśni ud i łydek? Chodzi mi o tempo treningowe, dość wolne. Mam wrażenie że czegoś takiego doświadczam 

- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zależy od wielu czynników, m.in. od tego jak były do tej pory zbudowane uda. U mnie bieganie spowodowało zmniejszenie ud i zwiększenie łydek. Uda po prostu miałem zawsze zbyt duże, a łydki były w tyle. Teraz mięsień się wyrzeźbił, zeszło z niego trochę tłuszczu i zmniejszył się objętościowo - w końcu mogę łatwiej kupić spodnie
Jeśli ktoś nie uprawiał sportów angażujących mięśni nóg to siłą rzeczy trochę mięśnia może przybyć, choć patrząc na to jak wyglądają zawodowi maratończycy nie rozpędzałbym się z tezą, że przyrost będzie duży 

- F@E
- Zaprawiony W Bojach
W budowie endomorficznej i mezomorficznej przy podaży (+) może wystąpić wzrost dolnych aktonów lecz nie musi, widocznie jeżeli zauważasz - jesteś do tego predysponowany(a).
ArturS (ok. 6 km) to nie maraton
pozdro

pozdro
Ostatnio zmieniony 02 mar 2010, 16:23 przez F@E, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No takF@E pisze: ArturS (ok. 6 km) to nie maraton
pozdro

-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
faktycznie dolne aktony jakby przybrałyF@E pisze:W budowie endomorficznej i mezomorficznej przy podaży (+) może wystąpić wzrost dolnych aktonów lecz nie musi, widocznie jeżeli zauważasz - jesteś do tego predysponowany(a).
pozdro

6 km nie maraton ale wlasnie w związku z innymi źrodłami pobierania energii przez organizm (metabolizm tlenowy)przy długich biegach w stosunku do krotkich zastanawiam sie czy wlasnie dłuższe biegi nie zapewniają mniejszego przyrostu. Może źle to określam, proszę się nie śmiac, ale tak mi sie wydaje.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Biegaj normalnie, nie jedz śmieciowego jedzenia, jedz chudo, smacznie, różnorodnie ale nie przesadnie. Nogi powinny wysmukleć za jakiś czas, u mnie już bardzo widocznie stało się to po 800-1000km.
pozdrawiam
pozdrawiam
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"