PALENIE Mięśni....

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
rwJasiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <35'
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Jak w tytule... zastanawiam się tylko jak.;)
Zdaje sobie sprawę, że to na pewno nie jest zdrowe dla organizmu....ale ważę zwyczajnie za dużo i chce się pozbyć tkanki mięsniowej... nie przesadzam, to nie jest moja fanaberia ale jeszcze przed trenowaniem biegania przybrałem znacznie na masie mięśniowej i bardziej przypominam z postury kulturystę niż biegacza długodystansowego... w tłuszczu mam rezerwę około 1kg... reszta mięśnie przy wzroście 162/55kg.

Czy ktoś mógłby doradzić w jaki sposób stopniowo pozbyć się masy mięśniowej tak aby nie dokonać na sobie samo destrukcji ;)
Aha i od razu mówię, że duży kilometraż też nie odbija się na wadze niestety.
PKO
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Przy twojej kondycji zdrowotnej raczej bezsensu, możesz mieć fest problemy ze zdrowiem. Spalanie mięśnia to już samo w sobie konkretna destrukcja. Żeby spalić mięśnie trzeba wpaść w dość znaczny katabolizm i trenować dość mocno, chodzi tu nawet o słowo na pograniczu "niedożywienia" + mocny trening. Ogólnie energia zawsze pobierana jest z tłuszczu i glikogenu a to czy podczas diety z deficytem organizm sięgnie jeszcze po aminokwasy powstałe z rozpadu białka zależy od genetyki i proporcji tłuszczowej do beztłuszczowej masy ciała. Im ona jest mniejsza tym większe prawdopodobieństwo utraty mięśni.

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Wuj Phyll
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Spal tłuszcz, mięśnie zostaw w spokoju.
Uwierz mi, że osłabienie wynikłe z palenia mięśni na skutek katorżniczego treningu na diecie low-carb to okropna rzecz.

54kg przy 162 to pewnie Twoja naturalna masa organizmu, przy której bilans zysków i strat jest najkorzystniejszy
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ