Odzywka białkowa
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Witam,
Mam nastepujace pytanie zwiazane z odzwka białkowa a konkretniej WPC Ostrowia ( 80 gram / 100 g Serwatki białkowej ). Czy jest zalecana suplementacja danym suplementem do biegów? Moj cel to przedewszystkim regeneracja mięsni, odtworzenie uszkodzonych włókien miesniowych itp.
Dodam ze dodatkowo mam male braki białka w diecie obliczajac standardowe zapotrzebowanie na białko w czasie doby.
Pozdrawiam
Mam nastepujace pytanie zwiazane z odzwka białkowa a konkretniej WPC Ostrowia ( 80 gram / 100 g Serwatki białkowej ). Czy jest zalecana suplementacja danym suplementem do biegów? Moj cel to przedewszystkim regeneracja mięsni, odtworzenie uszkodzonych włókien miesniowych itp.
Dodam ze dodatkowo mam male braki białka w diecie obliczajac standardowe zapotrzebowanie na białko w czasie doby.
Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
Colin2000 pisze:Czy jest zalecana suplementacja danym suplementem do biegów?
To tak jakbyś spytał czy zjedzenie kurczaka jest dobre. Tak jest dobre jako uzupełnienie diety. Na pewno nie jest to takie samo dobre białko jak z pożywienia.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Smak, rozpuszczalność pod znakiem zapytania, nie stosuję takich białek, jeżeli chodzi o samą odp. do pyt. - to warto.
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ok takze zakupie sobie. Dziekuje za odp.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Kiedyś jak pracowałem jako przedstawiciel to miałem zawsze taki białko "pod ręką" w bidonie - jak nie było czasu zjechać na normalny posiłek to ratowałem się mussli zmieszanym z tym białkiem i wodą. Jako dodatek myślę, że może być. Ponoć ma też całkiem wysoką wartość biologiczną.
-
- Zaprawiony W Bojach
Cóż, WPC nie posiada tak dobrych właściwości antykatabolicznych i regeneracyjnych jak Glutamina i BCAA brane razem (przy 3-4 zażyciach w tyg po ciężkim treningu wyniesie Cię może o 5-10zł więcej niż WPC)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Odzywke zakupiłem. Zaczołem stosowac pare dni temu. Narazie biore przed sniadaniem lub czasami mieszam z płatakmi owsianymi. Póżniej 2 raz na noc z serkiem Wiejskim lub kefirem do tego kakao - wchodzi całkiem nieźle.
Narazie stosuje 2x dziennie na opakowaniu zalecane jest spozycie 3x dziennie po 30 g.(tyle ludzki organizm moze przyswoic jednorazowo białka) na porcje. Ogólnie jestem zadwolony, mój cel to jak wspomniałem pare dni temu to regeneracja miesni i nie ,,popalenie,, ich, jak to kiedys miało miejsce gdy biegałem nad trzczo - no cuz człowiek sie uczy na własnych błedach...
O HMB, Glutaminie, BCAA rozgałezionych pomysle później...
Dziekuje i Pozdrawiam Marcin.
Narazie stosuje 2x dziennie na opakowaniu zalecane jest spozycie 3x dziennie po 30 g.(tyle ludzki organizm moze przyswoic jednorazowo białka) na porcje. Ogólnie jestem zadwolony, mój cel to jak wspomniałem pare dni temu to regeneracja miesni i nie ,,popalenie,, ich, jak to kiedys miało miejsce gdy biegałem nad trzczo - no cuz człowiek sie uczy na własnych błedach...
O HMB, Glutaminie, BCAA rozgałezionych pomysle później...
Dziekuje i Pozdrawiam Marcin.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
o.O pierwszy raz słyszę taką teorięWuj Phyll pisze:Cóż, WPC nie posiada tak dobrych właściwości antykatabolicznych i regeneracyjnych jak Glutamina i BCAA brane razem (przy 3-4 zażyciach w tyg po ciężkim treningu wyniesie Cię może o 5-10zł więcej niż WPC)
http://en.wikipedia.org/wiki/Whey_protein
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja tam jestem zadowolony;)
Zawsze to jakieś uzupełnienie białka w diecie:)
Zawsze to jakieś uzupełnienie białka w diecie:)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Gazów co prawda nie zauwazyłem;) Moze czasem gdy przsadze z owsianka..