Pęcherze na wewnętrzej części stóp

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
gorix5
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,

od pewnego czasu podczas biegu odczuwam duży ból od wewnętrznej strony stopy (lewa stopa - po prawej, prawa stopa - po lewej). Po biegu zauważyłem, że mam pęcherze symetrycznie na obu stopach na spodniej części. Test wodny wykazał, że mam niskie podbicie, podczas biegu pronuje. W tych samych butach biegałem w lecie i nie było żadnego problemu, przebiegłem się testowo w innych butach i jest to samo. Może powodem jest to, że teraz waże nieco więcej niż w lecie (+15kg ;) lub to że biegam po śniegu? Zastanawiam się czy zakup butów dla niskiego podbicia i nadpronacji mógłby coś pomoc?

Pozdrawiam,
Grzegorz
PKO
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam podobnie w nowych butach (asics 2140), ale się tego spodziewałem, bo stopy lecą mi do wewnątrz i póki miałem buty dla neutrala nic mi nie robiły - po prostu kostka leciała do wewnątrz, co nie raz nieźle zabolało na zakręcie. Teraz buty to teoretycznie korygują, ale w miejscu DuoMAXa mam tak delikatną skórę (wcześniej nie miała takiej styczności z podeszwą), że się robią bąble. W końcu stopa się sama przyzwyczai. Jeśli doszło Ci 15kg to z pewnością może to mieć jakiś wpływ, ale niech się znawcy wypowiedzą.
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gorix5 pisze: lub to że biegam po śniegu?
Mam tak samo jak biegam po głębokim śniegu.
gorix5
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście to wina śniegu. Wczoraj biegałem po twardym i już jest znacznie lepiej.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ