Jak przytyć?
- Mariusz6430
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
No więc jestem chudy jak tyczka, mam 14 lat. jem dosyć dużo słodyczy, jedzenia także sobie nie odmawiam. Wiem że mogę przytyć przestając biegać, jednak tego nie zamierzam robić. Chce trochę przytyć ponieważ muszę z czegoś "wyrzeźbić" klatę. mam niedowagę, mam 164 wzrostu i 40 kg wagi. czekam na porady jak przytyć;)
- Mariusz6430
- Stary Wyga
dodam do tego że po sytym obiedzie, mój żołądek jest pusty po 10 km;)
- Mariusz6430
- Stary Wyga
ehh;/ nikt nie wie jak przytyć?
-
- Rozgrzewający Się
Nie dość, że jesteś chudzielec to jeszcze niecierpliwy
Wynikać z tego może , ze jesteś EKTOMORFIKIEM. Wygogluj sobie tą nazwę i poczytaj na ten temat.
Pozdro.

Wynikać z tego może , ze jesteś EKTOMORFIKIEM. Wygogluj sobie tą nazwę i poczytaj na ten temat.
Pozdro.
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna. (Cz. Miłosz)
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Z tego, co pamiętam, w wieku 15 lat miałem 184cm wzrostu i ważyłem 54kg.
Nie jesteś osamotniony.
Wtedy byłem jednym z chudszych w klasie ale byli też chudsi kolesie. Dzisiaj większość z nich jest brzuchatymi facetami z bardzo okrągłymi twarzami.
W tym czasie zacząłem trenować sprint. Po treningu jadłem kolację składającą się z 10-14 kromek chleba solidnie obłożonych serem i/lub wędliną (za komuny codzienne jedzenie wędliny nie było takie oczywiste). Rano wcinałem solidne śniadanie przed wyjściem do szkoły. W szkole kanapki. Po szkole zupa. Potem drugie danie. O kolacji pisałem. Przystępując do matury ważyłem ok. 78kg.
Obecnie 190cm/81kg (42 lata). Typ raczej ektomorfika. Do "czterdziestki" gdy przerywałem treningi waga leciała mi w dół o 2-3kg. Teraz nie dostrzegam wahań.
Jesteś na takim etapie rozwoju, że nie powinieneś się przejmować swoją wagą (pod warunkiem, że dobrze się odżywiasz). Popatrz na swoich rodziców, obejrzyj ich fotografie z czasu gdy byli w twoim wieku, pomyśl po kim odziedziczyłeś geny. Zobacz jak wygląda obecnie mama/tata. Możesz być pewny, że prowadząc zbliżony tryb życia będziesz wyglądał w ich wieku dokładnie tak samo. Jeżeli osoba, po której odzidziczyłeś geny, ma tendencję do tycia, ty też w przyszłości będziesz z tym walczył. Wszystko przed tobą.
Nie jesteś osamotniony.
Wtedy byłem jednym z chudszych w klasie ale byli też chudsi kolesie. Dzisiaj większość z nich jest brzuchatymi facetami z bardzo okrągłymi twarzami.
W tym czasie zacząłem trenować sprint. Po treningu jadłem kolację składającą się z 10-14 kromek chleba solidnie obłożonych serem i/lub wędliną (za komuny codzienne jedzenie wędliny nie było takie oczywiste). Rano wcinałem solidne śniadanie przed wyjściem do szkoły. W szkole kanapki. Po szkole zupa. Potem drugie danie. O kolacji pisałem. Przystępując do matury ważyłem ok. 78kg.
Obecnie 190cm/81kg (42 lata). Typ raczej ektomorfika. Do "czterdziestki" gdy przerywałem treningi waga leciała mi w dół o 2-3kg. Teraz nie dostrzegam wahań.
Jesteś na takim etapie rozwoju, że nie powinieneś się przejmować swoją wagą (pod warunkiem, że dobrze się odżywiasz). Popatrz na swoich rodziców, obejrzyj ich fotografie z czasu gdy byli w twoim wieku, pomyśl po kim odziedziczyłeś geny. Zobacz jak wygląda obecnie mama/tata. Możesz być pewny, że prowadząc zbliżony tryb życia będziesz wyglądał w ich wieku dokładnie tak samo. Jeżeli osoba, po której odzidziczyłeś geny, ma tendencję do tycia, ty też w przyszłości będziesz z tym walczył. Wszystko przed tobą.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU