Bcaa
-
- Rozgrzewający Się
Witam, jadę na obóz lekkoatletyczny na 17 dni. Treningi mam 2 razy dziennie. Głównie w tym okresie bd robić siłe i wytrzymałość. Czy warto kupić bcaa, jako antykatabolik ? Mam 15 lat.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Polecanie samego bcaa jest bez sensu a nawet szkodliwe.
Rozwijasz się, więc nieumiejętnie dawkowane bcaa będzie wypierać inne aminokwasy z mięśni. Dawkuj tak jak jest zalecone i pamiętaj o jedym: DIECIE.
Aby bcaa było naprawdę skuteczne wybieraj wartościowe i zróżnicowane białko w swojej diecie. Jaja, jogurty, mięsa (zarówno czerwone jak i białe), wątróbka, fasola, ziarno owsa, orzechy, dużo wymieniać.
Możesz się także zastanowić nad suplementacją aminokwasami o profilu ogólnym, które są wzbogacone także kwasem l-glutaminowym. Zawierają one wszystkie 20 aminokwasów oraz witaminy o ile dobrze pamiętam.
Za 500 kapsułek zapłacisz ok 85-90 zł
Rozwijasz się, więc nieumiejętnie dawkowane bcaa będzie wypierać inne aminokwasy z mięśni. Dawkuj tak jak jest zalecone i pamiętaj o jedym: DIECIE.
Aby bcaa było naprawdę skuteczne wybieraj wartościowe i zróżnicowane białko w swojej diecie. Jaja, jogurty, mięsa (zarówno czerwone jak i białe), wątróbka, fasola, ziarno owsa, orzechy, dużo wymieniać.
Możesz się także zastanowić nad suplementacją aminokwasami o profilu ogólnym, które są wzbogacone także kwasem l-glutaminowym. Zawierają one wszystkie 20 aminokwasów oraz witaminy o ile dobrze pamiętam.
Za 500 kapsułek zapłacisz ok 85-90 zł
- CríostóirSweeney
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 03:56:13
swierszczuu i tompoz czytaliście to może:
http://pdf.coke.pl/bieganie.pl/powerade.pdf
Myślę, że warto i jest nawet rozdział pod tytułem "Preparaty uzupełniające dietę oraz odżywki dla sportowców".
Miłej lektury i nowego spojrzenia w Nowym Roku.
http://pdf.coke.pl/bieganie.pl/powerade.pdf
Myślę, że warto i jest nawet rozdział pod tytułem "Preparaty uzupełniające dietę oraz odżywki dla sportowców".
Miłej lektury i nowego spojrzenia w Nowym Roku.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Jak amino to nie te dla leszczy tylko porządny kompleks, spoko jest Universal Animal Nitro, California Fitness - Whey Amino, Muscletech - Alpha Amino Prototype 216, Now Foods - Amino 1500, Olimp - Anabolic Amino 5500, Prolab - Amino 2000, Universal - Amino 1900, Ultimate Nutrition - Super Amino 2000.
Wszystko zależy od zasobności portfela
Wszystko zależy od zasobności portfela

"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"