Czy mógłby mi ktoś powiedzieć albo dać jakiś link żebym sie dowiedział na czym to polega. Ostatnio coś mnie zaczyna łapać kolka. Taki typowy ból jak to przy kolce w lewej części podbrzusza. Ale to niestety nie koniec bo często po tym jak to występuje ból ten też pojawia się po prawej stronie w miejscu tak mniej więcej jak kończą się żebra. Czym to jest sopwodowane co powinienem z tym zrobić jak to zwalczyć? Prosiłbym o pomoc.
Dodam że nie biegam po posiłku i raczej nie jest to z tym związane. Wiem że to problem początkujących a ja do nich należe ale głównie mnie niepokoi to żę ból sie przemieszcza. Zauważyłem również że gdy bardziej napne mięśnie okolic które mnie bolą ból słabnie a czasem chwilowo ustępuje. Czy to tylko kwestia mojego niewytrenowania czy należy sie obawiać?
KOLKA
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
należy się obawiać.
że nie przeczytałeś Najczęściej spotykane problemy zdrowotne - odpowiedzi!
jeśli się mylę, to temat powinien się nazywać "KOLKA 4"
zdrówko
że nie przeczytałeś Najczęściej spotykane problemy zdrowotne - odpowiedzi!
jeśli się mylę, to temat powinien się nazywać "KOLKA 4"
zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
- ejchost
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Jak ja miałem kolki zwalniałem i pochylałem się lekko do przodu... pomaga zawsze pod warunkiem, że to kolka 

[url=http://runmania.com/rlog/?u=ejrun][img]http://runmania.com/f/5348a6fe6b522b01bb6644fae69eee4e.gif[/img][/url]
- constantius
- Stary Wyga
Nie pamiętam co to jest to Kolka... Ale na poważnie jeśli złapie nieco zwolnić i pogłębić oddech.
1065 km w roku 2009 ( zresztą zawsze więcej niż 1000 od 2006 ) biega od 2003, 1/2 maratonu 1:49:30 ( Kross )
885 km w 2010
885 km w 2010