Co jeść???
-
- Wyga
Witam. Często podczas biegania ciągłych zaczyna boleć mnie mocno brzuch, wydaje mi sie ze jest to spowodowane złym jedzeniem przed treningiem. Z reguły jadałem kanapki z zółty serem. Czy mógłbym zjeśc przed treningiem ryż np. z jabłkami???
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Nie tyle co, ale w jakim odstępie czasu od biegania. Jedz najpóźniej 2h przed bieganiem (nie za dużo i nie za cięzko) to prawdopodobnie skończą się bóle brzucha. Jeżeli nie, to radziłbym udać się do lekarza i zrobić sobie jakieś USG bebechów. Może być coś z jelitami itp..gipson10 pisze:Witam. Często podczas biegania ciągłych zaczyna boleć mnie mocno brzuch, wydaje mi sie ze jest to spowodowane złym jedzeniem przed treningiem. Z reguły jadałem kanapki z zółty serem. Czy mógłbym zjeśc przed treningiem ryż np. z jabłkami???
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
To już lepiej pobiegnij rano na czczo. Jak nie będzie bolało, to już będziesz dużo więcej wiedział, bo jak po ryżu będzie bolało, to dalej nici z diagnozy.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Bieganie na czczo hm... jest w tym wiele prawdy ale nie do końca to działa jak byście chcieli
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?p=231266#231266
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?p=231266#231266
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Mnie najbardziej interesuje to, że kiedy biegam rano, to czuję się lekko i swobodnie. Głodny nie jestem. Wieczorem, to nawet jak minie 4 godziny po jedzeniu, to nie jest już tak jak rano.
-
- Zaprawiony W Bojach
gipson10 pisze:Witam. Często podczas biegania ciągłych zaczyna boleć mnie mocno brzuch, wydaje mi sie ze jest to spowodowane złym jedzeniem przed treningiem. Z reguły jadałem kanapki z zółty serem. Czy mógłbym zjeśc przed treningiem ryż np. z jabłkami???
Przez jakiś czas mi to dokuczało, ale nie wiem czy było to związane konkretnie z jedzeniem i czasem przed treningiem, ponieważ problemy utrzymywały się także po biegu- jak pisałeś, z reguły szybszym. Kiedy tylko coś lądowało w żołądku, ból wracał. Musiałem więc zrezygnować z jedzenia po biegu nawet do 90 minut, i piłem tylko herbatkę. Jak mniemam u mnie było to spowodowane niedokrwieniem żołądka, nie wiem jak jest u Ciebie.
A ból ten jest faktycznie nieprzyjemny, bo odbierający frajdę z biegania.
Czy boli Cię bardziej część jelitowa, czy wyżej- żołądek?
-
- Dyskutant
Svolken pamiętaj o lekkim posiłku przed biegiem bo spalisz mięśnie 

-
- Wyga
co to znaczy lekki posiłek? posiłek czy przekąska? kanapka? jogurt ? owoc? czekolada? no i ile czasu przed biegiem?Polski_Biegacz pisze:Svolken pamiętaj o lekkim posiłku przed biegiem bo spalisz mięśnie
dodam, że mięsa nie jadam
kto biegnie nie grzeszy ["Maratończyk" TSA]
-
- Dyskutant
Musisz je mieć bo bez nich tego posta byś nie napisałSvolken pisze:Najpierw musiałbym je miećPolski_Biegacz pisze:Svolken pamiętaj o lekkim posiłku przed biegiem bo spalisz mięśnie

-
- Wyga
jeszcze raz zapytam, może ktoś mi pomoże, co jeść i jak długo przed biegiem?lusiana pisze: co to znaczy lekki posiłek? posiłek czy przekąska? kanapka? jogurt ? owoc? czekolada? no i ile czasu przed biegiem?
kto biegnie nie grzeszy ["Maratończyk" TSA]
-
- Zaprawiony W Bojach
Jeść to co nie spowoduje u ciebie rewolucji żołądkowych podczas biegu.lusiana pisze:jeszcze raz zapytam, może ktoś mi pomoże, co jeść i jak długo przed biegiem?lusiana pisze: co to znaczy lekki posiłek? posiłek czy przekąska? kanapka? jogurt ? owoc? czekolada? no i ile czasu przed biegiem?
-
- Dyskutant
Lekki posiłek czyli coś lekkostrawnegolusiana pisze:jeszcze raz zapytam, może ktoś mi pomoże, co jeść i jak długo przed biegiem?lusiana pisze: co to znaczy lekki posiłek? posiłek czy przekąska? kanapka? jogurt ? owoc? czekolada? no i ile czasu przed biegiem?