bol glowy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
ar2r
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam
biegam 30 minut, intensywnosc na poziomie 80%hrmax. generalnie zawsze po bieganiu boli mnie glowa, i mam mroczki w oczach - typowe objawy odwodnienia, ale po treningu wypijam 1l plynu czy za malo?
ps. mam odziez termoaktywna, a koszulka jest bardzo bardzo mokra[craft] czy to normalne? wiem ze to jest wysilek - wiec prosze nie kpic.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

koszulka koszulką, ale mroczki po 30 minutach przy takim wysilku o jakim piszesz to chyba cos niepokojacego.
stepien
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Rada jest prosta aczkolwiek skuteczna, LEKARZ ! , Na forum nie dostaniesz fachowej a przede wszystkim bezpiecznej porady. Opisz lekarzowi swój problem , ten zaiste zleci Ci podstawowe badania.
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ar2r pisze:witam
biegam 30 minut, intensywność na poziomie 80%hrmax. generalnie zawsze po bieganiu boli mnie głowa, i mam mroczki w oczach - typowe objawy odwodnienia, ale po treningu wypijam 1l płynu czy za mało?
ps. mam odzież termoaktywna, a koszulka jest bardzo bardzo mokra[craft] czy to normalne? wiem ze to jest wysiłek - wiec proszę nie kpic.
w takim razie powinieneś wypijać ~3l/dzień i nie naraz tylko przez cały dzień, to jest tylko 12 szklanek płynu, pij tak przez tydzień i zobacz czy pomaga, jak nie to morfologia i do lekarza luknąć czy nie masz tak czasem anemii.
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gdzieś tu na forum wyczytałem, że m.in. trzeba obserwować kolor moczu, który mówi czy się jest odpowiednio nawodniony. Faktycznie gdy byłem odwodniony głowa też bolała, choć nie powiązałem tego ze zbyt małą ilością wypitych płynów, a zwalałem na pogodę.
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

stepien pisze:Rada jest prosta aczkolwiek skuteczna, LEKARZ ! , Na forum nie dostaniesz fachowej a przede wszystkim bezpiecznej porady. Opisz lekarzowi swój problem , ten zaiste zleci Ci podstawowe badania.
W pełni się zgadzam-jak najszybciej do lekarza!!!

pozdro
Obrazek

Run first, train later...
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

stepien pisze:Rada jest prosta aczkolwiek skuteczna, LEKARZ ! , Na forum nie dostaniesz fachowej a przede wszystkim bezpiecznej porady. Opisz lekarzowi swój problem , ten zaiste zleci Ci podstawowe badania.
z tym bym polemizował
stepien
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

F@E pisze:
z tym bym polemizował
Polemizuj ;) Oczywiście zalezy jakich sie zna lekarzy... Niektórzy oleją problem, a inni zpodejdą do sprawy jak powinni zlecajac szczegółowe badania... Za cos sie wkońcu służbie zdrowia płaci.
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

stepien pisze:
F@E pisze:
z tym bym polemizował
Polemizuj ;) Oczywiście zalezy jakich sie zna lekarzy... Niektórzy oleją problem, a inni zpodejdą do sprawy jak powinni zlecajac szczegółowe badania... Za cos sie wkońcu służbie zdrowia płaci.
Tak, a ja tymczasem po raz czwarty przez ostatnie dwa lata będę zmieniał lekarza pierwszego kontaktu, bo sami partacze mi się trafiają, co przypisują "uniwersalny" lek zamiast wysłać mnie na jakiekolwiek badania. Zresztą niech się wypchają - w tym miesiącu prywatnie zrobię badania krwi i moczy, a do tego wyślę włos do analizy - ponoć wychodzi z czegoś takiego dużo więcej niż z krwi
stepien
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:
stepien pisze:
F@E pisze: z tym bym polemizował
Tak, a ja tymczasem po raz czwarty przez ostatnie dwa lata będę zmieniał lekarza pierwszego kontaktu, bo sami partacze mi się trafiają, co przypisują "uniwersalny" lek zamiast wysłać mnie na jakiekolwiek badania. Zresztą niech się wypchają - w tym miesiącu prywatnie zrobię badania krwi i moczy, a do tego wyślę włos do analizy - ponoć wychodzi z czegoś takiego dużo więcej niż z krwi
szkoda ... ale coz poradzisz. na szczescie ja mam naprawdę profesjonalnego lekarza... co do analizy włosa, wiąże się to chyba z Badaniami DNA a to prawdopodobnie tez swoje ksoztuje ? czy jestem w błędzie ?
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To jest Tkankowa Analiza Pierwiastków a nie dna.
Polemizować mi się nie chce lecz sądzę że 20-30% ludzi na forum ma więcej doświadczenia niż taka sama ilość dennych lakarzy którzy przepisują uniwersalne leki np: cefalosporyny na choroby wirusowe o.O bądź atypowe bakterie he, lub ketonal na bardziej złożone choroby-kontuzje jakie niestety mamy przyjemność zaliczać, takich przykładów mógłbym mnożyć, leczy się objawy a nie źródło bo tylko mistrz jest w tanie dotrzeć do źródła choroby.

pozdro
maneater1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fatal : Proponuje abyś przestał się rozwijać i swoje idiotyczne rady i przemyślenia zachował dla siebie. A pomysł zwalczania bólu głowy poprzez picie dużych ilości płynów jest po prostu genialny...
ref
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:47:32

Nieprzeczytany post

Lekarz i lekarz i lekarz raz jeszcze.
Ja zbagatelizowałem sprawy, ale na szczęście już jest O.K.
Polecam zrobić morfologię, elektrolizę, badanie moczu. Każdy ma prawo uzyskać skierowanie od rodzinnego na takie badania i nie musi wcale uzasadniać swych obaw. To nam przysługuje.
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maneater1 pisze:Fatal : Proponuje abyś przestał się rozwijać i swoje idiotyczne rady i przemyślenia zachował dla siebie. A pomysł zwalczania bólu głowy poprzez picie dużych ilości płynów jest po prostu genialny...
Wniósłbyś coś konstruktywnego bo znowu recenzujesz innych. :bum:
maneater1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fatal: Chyba trochę się przeceniasz. Ja nie recenzuję ja co najwyżej komentuję twoje pseudonaukowe wypociny.
Ale do rzeczy : Konstruktywne to były rady kierujące pytającego do lekarza.A twoje pomysły leczenia bólu głowy wodą są co najmniej śmieszne...
ODPOWIEDZ