* Mięsień płaszczkowaty oraz głowa przyśrodkowa i boczna mięśnia brzuchatego łydki o prawidłowej echostrukturze, jednorodne. Nie stwierdzono przestrzeni płynowych oraz poszerzenia elementu ścięgnistego mięśni
* Nie stwierdzono cech przepukliny mięśniowej, powiezie o zachowanej ciągłości
* Nie stwierdzono zmian o charakterze nerwiaków
* W badaniu w pozycji stojącej stwierdzono prawidłowe wypełnienie układu żył głębokich i powierzchownych naczynia prawidłowo zapadają się pod wpływem ucisku - brak cech świeżej zakrzepicy
* Ścięgno Achillesa po stronie lewej nieznacznie szersze ( co może wskazywać na zmiany o charakterze obrzękowym ) nie stwierdzono jednak nieprawidłowej echogeniczności ścięgna, początkowe zmiany zwyrodnieniowe w entezie
* Nie stwierdzono obrzęku tkanki podskórnej
To badanie USG 3D robiłem w czwartek w KRAKOWIE - nic nie wykazało a z czego jest ból nie wiadomo i nie wie co z tym robić Sad jak na USG nie wykazało nic
Wynik Badania USG łydki i Ścięgna Achillesa
- golon4
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:42
- Życiówka w maratonie: 03:32:22
- Kontakt:
- golon4
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:42
- Życiówka w maratonie: 03:32:22
- Kontakt:
Różnie to bywa raz jest przyszywający , raz jest kłucie takie , raz ból taki rwący ;/ a gdzie praktycznie cała łydka i pod nią jak kończy się Ścięgno Achillesa no i nie raz boli przy kości piszczelowej , różnie nie mam tak żeby wszystko na raz bolało , raz boli łydka , później przy tej kości a później Achilles lub na odwrót różnie ;/ wczoraj jak chodziłem po domu lub po polu to bolało jak Achilles się kończy właśnieŁoBoG pisze:Ale jaki bol i gdzie umiejscowiony??golon4 pisze:* \
nic nie wykazało a z czego jest ból ....