Jak leczyc migdały??
-
Radziu123
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Od jakiegos czasu mam kłopoty z migdałami i lekarze mowia zeby usuwac bo nie ma innego wyjscia jak biegam ze bede jeszcze czesciej chory, ale jednak słyszałem ze jak sie biega to lepiej nie usuwac,, wiec czym je leczyc jak leczyc??
Radziu123
- jasiozary
- Stary Wyga

- Kontakt:
nie wiem czy to dobry sposób, ale jak mnie bolały, a nawet miałem anginę, to smarowałem maściami rozgrzewającymi. Kiedyś był to jeszcze ben gay. No i też dużo ciepłych herbat, kompotów... Od tego czasu nie zdarzyło mi się więcej chorować. A od tamtego razu będzie z półtora roku.
pozdrawiam
pozdrawiam
http://nastadiony.pl
info + galeria + stadiony
info + galeria + stadiony
- F@E
- Zaprawiony W Bojach

Usuwać, ja polecam usuwać, chorych migdałów niestety już nie zaleczysz, ja mam usunięte i teraz mniej choruję, i angin już nie miewam, co prawda jest to toksemia ogólna organizmu ta angina, ale migdały dostają fest kopa.
pozdro
pozdro
- kubapigora
- Wyga

- Kontakt:
Dawno nie pisałem na forum, ale Tobie odpiszę, bo migdały zrujnowały parę ładnych lat mojego życia.
Miewałem częste anginy, czułem się zmęczony, niewyspany itd. Gdy laryngolodzy zalecali usunięcie- początkowo też miałem wątpliwości i bałem się zabiegu. Sam zabieg do przyjemnych nie należał, ale to było pół roku temu i już zapomniałem.
Teraz jestem szczęśliwym, zdrowym i wysypiającym się facetem, który od nowa zaczyna przygodę z bieganiem. Teraz nie muszę się obawiać, że po powrocie z wybiegu będę miał ból gardła i na 90% anginę.
Bardzo Ci polecam usunięcie migdałów. Po zabiegu przez jakieś 3 tygodnie- miesiąc będziesz musiał dac sobie spokój z bieganiem, ale potem możesz powoli wracać do treningów.
Powodzenia.
Miewałem częste anginy, czułem się zmęczony, niewyspany itd. Gdy laryngolodzy zalecali usunięcie- początkowo też miałem wątpliwości i bałem się zabiegu. Sam zabieg do przyjemnych nie należał, ale to było pół roku temu i już zapomniałem.
Teraz jestem szczęśliwym, zdrowym i wysypiającym się facetem, który od nowa zaczyna przygodę z bieganiem. Teraz nie muszę się obawiać, że po powrocie z wybiegu będę miał ból gardła i na 90% anginę.
Bardzo Ci polecam usunięcie migdałów. Po zabiegu przez jakieś 3 tygodnie- miesiąc będziesz musiał dac sobie spokój z bieganiem, ale potem możesz powoli wracać do treningów.
Powodzenia.
i'm not a runner... yet
http://www.livestrong.org - to nie jest reklama, to jest moja rada
http://www.livestrong.org - to nie jest reklama, to jest moja rada
-
tolek
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 45,32
- Życiówka w maratonie: 3.51.20
Jeżeli nie masz 8-12 lat a raczej więcej niż 21 to jak najbardziej polecam usunąć migdały.Pisze tak nie dlatego że jestem lekarzem bo nim nie jestem,ale miałem przez wiele lat problemy z migdałami .Doszło do tego że serce mi szwankowało i wysiadły stawy.Zdecydowałem się na wycięcie w wieku 34 l.Zabieg jak zabieg kilka dni jest nieprzyjemne ale w moim przypadku teraz nie wiem co to kłopoty z sercem stawy jak na mój wiek ok angina ropna chyba nie miałem. biegam i z tej decyzji jestem zadowolony.Oczywiście przed podjęciem decyzji radziłbym Ci skonsultować to z dwoma nie zależnymi lekarzami.Zdrowia i powodzenia.ps amigdalić można się i bez migdałów 
biegam sobie i już