Witam !
Mam na imie Krzysztof , i mam 39 lat . Biegam od roku , zaczynalem od zera .
Latem troche " przegialem " z intensywnoscia biegu i stalo sie . Piekielny bol w zewnetrznej czesci kolana pojawiajacy sie po przebiegnieciu 2 km. i " autodiagnoza " podparta glownie czytaniem postow z tego forum : ITBS . Wszystkie obiawy pasowaly idealnie . Potem miesiac samoleczenia czyli rozciaganie , masaze , bieganie w opasce - niestety nic nie pomagalo

. Wreszcie pierwsza wizyta u lekarza ortopedy ( darmowa ) i pierwsze USG (platne ) . Diagnoza jest druzgocaca : zmiany zwyrodnieniowe stawu , zalecenia rechabilitacja i zakaz biegania . Dzieki starym znajomoscia udaje mi sie zalatwic miejsce na rechabilitacji ale jakos mi to wszystko nie pasuje wiec tego samego dnia ide do drugiego lekarza tym razem sportowego ( place ) , ten wysyla mnie znowu na USG ( place ) . Diagnoza jest calkiem odmienna naderwane wiazadlo poboczne - zlecenia rechabilitacja ( taka sama ) .
No i co mam bidny robic ? Mam dwie rozne diagnozy robione tego samego dnia i dwa rozne wyniki USG . Postanowilem wrocic do tego pierwszego magika co mi robil USG ( co ciekawe tez biegacz ) , w nadziei ,ze facet zrobi mi USG jeszcze raz i podwazy lub potwierdzi diagnoze tego drugiego . O swieta naiwnosci !! Facet wita mnie z usmiechem , ale kiedy naswietlam mu sprawe jego twarz zmienia sie , twierdzi zebym mu dupy nie zawracal , bo wiazadlo moglem naderwac po drodze z jednego USG na drugie

))))))))))))))))i wywala mnie z gabinetu . Pozostaje mi tylko zrobic mi trzecie ( znowu platne ) USG ktore potwierdzi ktoras diagnoze . Juz mam placic kiedy nagle przychodzi mi do glowy ze przeciez to nie rozwiaze problemu bo co bedzie jak wynik tego trzeciego bedzie calkiem odmienny od dwoch pozostalych ? Tak mozna w nieskonczonosc

. Postanawiam zaufac temu drugiemu lekarzowi ( sportowemu ) i uznac ze mam naderwane wiazadlo strzalkowo piszczelowe . Aktualnie jestem po 2 tyg. rechabilitacji i tygodniu przerwy . Od poniedzialku mam zamiar rozpoczac lagodne rozbiegania . Zyczcie mi powodzenia !!