bol kolana tydzien do biegu pomocy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Jimi_Łukasz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich i bardzo prosze o pomoc otoz przygotowuje sie do polmaratonu i mam problem ... dawno dawno temu mialem uraz kolana ok 10 lat temu moze nawet wiecej silnie uderzylem o kraweznik :) kolano doszlo do pelengo zdrowia bolalo mnie bardzo rzadko do czasu ...
Przygotowany jestem do polmaratonu bardzo dobrze zalezy mi bardzo dzisiaj przebieglem cala trase z tym bolem czasami mialem lzy w oczach ale sie udalo bez rzadnej przerwy ... Prosze o pomoc jak je przygotowac w tydzien czasu do tego wysilku .. dodam ze smaruje ketonalem i robie cieple oklady termoforem rzadnej opuchlizny nie ma bol strasznie mnie blokuje .. prosze o pomoc dodam ze wycfanie z imprezy nie wchodzi w gre
New Balance but biegowy
Jimi_Łukasz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dodam ze bieg jest 20 wrzesnia dystans 21 km
Jimi_Łukasz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

buty do biegania mam dobre .. biegam takze z usztywniaczem na kolano w postaci opaski usztywniajcej ktora mi pomaga
Awatar użytkownika
rolek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Napisz to wszystko w jednym poście kolego bo zaraz będzie OPR od moderatora :)
---
Biegaj dla zdrowia...
Jimi_Łukasz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

rolek pisze:Napisz to wszystko w jednym poście kolego bo zaraz będzie OPR od moderatora :)
Jestem nowy to moj pierwszy post wiec stąd ta niedokladnosc mysle ze wszystko jest zrozumiale i nie ma sensu pisac tego w jednym poscie :) Mam nadzieje ze moge liczyc na pomoc ??
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ma sens bo wpływa to na czytelność forum. Masz taki przycisk 'zmień' - możesz dzięki temu poprawiać swoje posty.

Jak piszesz o jakiś problemach to napisz ile masz lat, ile ważysz itd. I gdzie masz lekarza pierwszego kontaktu, żeby ktoś bardziej doświadczony niż ja mógł Cię do niego wysłać ;) Kolana to nie żarty, masz tylko dwa na całe życie ;)
Jimi_Łukasz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok na drugi raz napisze jak nalezy dzieki za podpowiedzi odnosnie pisania wiadomosci

Moj wiek to 24 lata waze 78 kg przy wzroscie 182 cm

Dzis noga mnie juz mniej boli choc bol dalej doskwiera .. trening chce rozpoczac dopiero w piatek .Pytania ktore mnie nurtuja to jakie powinienem robic oklady na kolano cieple czy zimne i czy ktos mogl by mi polecic dobra masc na te kolano dodam ze bol to lewa czesc rzepki prawej nogi

pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Przemek_Docent
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:45
Kontakt:

Nieprzeczytany post

I jak tam? Udało się osiągnąć sprawność na 20 września?
Dobrze myślę, że biegłeś 20.09 w Łowiczu? :-) Dobiegłeś mam nadzieję? Też tam byłem :-) Mój pierwszy półmaraton :-)
Ale było gorąco... A ja się gotowałem w czarnych długich spodniach i czarnej koszulce...
Pozdrówki
Przemek_Docent
ODPOWIEDZ