Witam,
Proszę o rade, wczoraj coś strzykneło mi w stawie kolanowymc (nic nie bolało prędzej) i dopiero za jakis czas gdy siadałem na ławce okazxało sie że nie moge zgiąć kolana - jakaś boląca blokada. Czy ktoś z was się z tym spotkał?
Dodam, że biegam w miarę regularnie, ostatnio (jakieś 2 lata) nic mnie nie bolało....
brak możliwości zgiecia kolana
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Blokada w stawie kolanowym to objaw uszkodzenia któregoś z więzadeł lub łąkotki. Sprawa poważna, radzę jak najszybciej do lekarza - najlepiej sportowego, albo specjalisty-ortopedy.
Magnez nie pomoże tu nic, "strzyknięcie" to nie było po prostu strzykanie, jakie niektórzy mają, tylko odgłos urazu. Być może zerwałeś więzadło.
Magnez nie pomoże tu nic, "strzyknięcie" to nie było po prostu strzykanie, jakie niektórzy mają, tylko odgłos urazu. Być może zerwałeś więzadło.
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Dzisiaj byłem przetestować lewe kolano i po 3ecim kilometrze zacząłem czuć tępy ból. Chwilę przystanąłem po czym ruszyłem dalej po czym ból stał się niedozniesienia już. Skutek taki, że ostatnie 2 km spacer do domu... Obecnie mam problem z chodzeniem baa nawet ze zginaniem nogi w kolanie bo odrazu czuję ten tępy ból po zewnetnrznej stronie lewego kolana
Lekarz dopiero jutro po połódniu, obecnie chłodzę lodem i smarować zaraz będę. Mam nadzieję że to nie to samo co piszecie bo brzmi to poważnie...