brak możliwości zgiecia kolana

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Rafał
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
Proszę o rade, wczoraj coś strzykneło mi w stawie kolanowymc (nic nie bolało prędzej) i dopiero za jakis czas gdy siadałem na ławce okazxało sie że nie moge zgiąć kolana - jakaś boląca blokada. Czy ktoś z was się z tym spotkał?
Dodam, że biegam w miarę regularnie, ostatnio (jakieś 2 lata) nic mnie nie bolało....
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Nene
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Do lekarza! Serio to powinien lekarz zobaczyć, najlepiej sportowy. Możesz łykać magnez na strzykanie, ale to na brak zgięcie w kolanie nie pomoże.
Obrazek
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Blokada w stawie kolanowym to objaw uszkodzenia któregoś z więzadeł lub łąkotki. Sprawa poważna, radzę jak najszybciej do lekarza - najlepiej sportowego, albo specjalisty-ortopedy.
Magnez nie pomoże tu nic, "strzyknięcie" to nie było po prostu strzykanie, jakie niektórzy mają, tylko odgłos urazu. Być może zerwałeś więzadło.
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzisiaj byłem przetestować lewe kolano i po 3ecim kilometrze zacząłem czuć tępy ból. Chwilę przystanąłem po czym ruszyłem dalej po czym ból stał się niedozniesienia już. Skutek taki, że ostatnie 2 km spacer do domu... Obecnie mam problem z chodzeniem baa nawet ze zginaniem nogi w kolanie bo odrazu czuję ten tępy ból po zewnetnrznej stronie lewego kolana :( Lekarz dopiero jutro po połódniu, obecnie chłodzę lodem i smarować zaraz będę. Mam nadzieję że to nie to samo co piszecie bo brzmi to poważnie...
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

najcześciej to łąkotka.
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
ODPOWIEDZ