KREGOSLUP........straszliwy bol krzyza

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Robert.S.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie
Mam problem z kregoslupem a dokladnie z krzyzem POMOZCIE

Wczoraj usiadlem przy komputerze i nagle cos mnie zapieklo(cos jakby ktos mi szpilke wbil w krzyz) i momentalnie wyprostowalo mnie do oparcia fotela

Od tego momentu bol w krzyzu jest nie do opisania,ciezko mi chodzic,usiasc,wstac jak sie poloze to tylko na moment jest lepiej a zmienic pozycje w pozycji lezacej jest niewykonalne.

Pracuje na budowie i ostatnie trzy tygodnie mialem straszne moze to jest przyczyna ze tak sie stalo(cale trzy tygodnie w pozycji na kolanach i ukladanie ciezkich kamieni na ziemi) mimo ze mialem pas uciskowy na krzyz

Podzcie co ma zrobic i jak zlagodzic chociaz bol domowym sposobem(tabletki silne przeciwbolowe juz biore i troche pomagaja)

PROSZE O POMOC z gory dzieki
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam nawracajace (co ok. 6miesięcy) bóle w okolicy krzyża.

Dla mnie bardzo skuteczne jest leżenie na wznak na piłce gimnastycznej/ rehabilitacyjnej o średnicy 65cm (piłka pod krzyżem/biodrami, stopy oparte piętami o podłogę, ręce w swobodnym zwisie).

Zanim odkryłem tę metodę leczył mnie upływ czasu (2-3 tygodnie bólu) lub masażysta (zdecydowana poprawa po pierwszym zabiegu, ustąpienie dolegliwości po drugim- w sumie ok. 3-4dni bólu).
Ostatnio ból złapał mnie ok. 2 miesiące temu. Położyłem się na piłce wieczorem na 15-20min (z przerwami na wyprostowanie się co 3-4min) i rano czułem zdecydowaną poprawę. Po trzech takich wieczornych "zabiegach" ból ustąpił.

Zakup piłki- 35zł.
Rehabilitant- 70zł/zabieg.
ODPOWIEDZ