Witam. Zacząłem biegać, ale mam problem. Otóż tylko w prawej stopie odczuwam czasem lekki ból w miejscu zginania się dużego palca to nawet nie jest ból a raczej takie ćmienie. Czym to może być spowodowane? Zbyt ciasnym butem? Słaba rozgrzewką? Pól roku temu biegałem 2 razy w zwykłych butach i tego nie miałem a w nowych od razu na 2 dzien to poczułem. A moze to wina złej techniki biegu?
Bardzo prosze o pomoc
Duzy palec problem
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Może być za mały but, może jakoś źle stanąłeś w trakcie biegu - trudno coś tak wirtualnie wymyślić. Musisz poczekać na rozwój wydarzeń. 

- CríostóirSweeney
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 03:56:13
-
- Rozgrzewający Się
Tydzień temu. I dotyczy to tylko jednej stopy i to tej krótszej trochę wiec to chyba nie jest wina butów. Mam 27.5cm (nawet niecałe) a kopiłem rozmiar buta 28.5. Myslicie ze to jest przyczyna? A może być tak ze to wina tego ze stopa musi sie przyzwyczaic do biegania i nowych butów?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Prawdopodobnie tak, jak ja kupuje buty chodzę w nich wszędzie z 2 tygodnie a później zamiana, w starych sobie pomykam a w nowych biegam 
pozdro

pozdro
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
-
- Rozgrzewający Się
A możliwe jest ze bóle stopy wynikają ze dany model buta jakoś tak średnio pasuje do naszej nogi i kupno innego rozwiąże problem? Mam Nike Air span 6 i jakoś tak średnio. Jak chodziłem w nim i biegałem to odczuwałem ten problem z palcem a teraz jeszcze jakiś taki dziwny jaki ból miedzy środkowa częścią stopy a palcami. Myślicie ze powinien zmienić obuwie? w z w zwyklych butach sporo biegałem i było ok