Jak zadbać o stopy? mMm na pietaqch zgrubienia z martwego naskórka i na paluchach w miejscu gdzie się stykają jak stoje na baczność, oraz modzele pod drugim palcem. Jak to usunąć? Koleżanka radziła mi raczej nie używać nożyka ( takiego do pięt) , bo ponoć jeszcze gorzej odrasta. A modzele? To chyba tylko wymroiżenie wchodzi w grę?kosmetyki może jakieś ?Prosba o radę w tej sprawie.
Rafael
Jak zadbać o stopy stopy.
-
- Wyga
Ostatnio zmieniony 16 cze 2009, 14:37 przez RAFAEL RAFAEL, łącznie zmieniany 2 razy.
Przede wszystkim smarowac stopki odpowiednim kremem, ale uwaga regulanie - co wieczor. Doskonaly jest scholla hirschtalg special - krem z loju jelenia. Bardzo tlusty, ale pieknie natluszcza i zmiekcza naskorek.
Poza tym usuwac wszelkie zrogowacenia naskorka, najlepiej po kapieli, kiedy skora jest miekka. Ale uwaznie, by sie nie poranic.
Do piet pewnie lepsza bylaby tarka, ale nie mam doswiadczen bo nie mam takich problemow.
Co do modzeli nie mam bladego pojecia.
Generalnie jednak stopki lubia wygodne obuwie i odpowiednia bielizne, jesli maja to minumum nie stwarzaja wiekszych problemow :)
Aha i warto chodzic jak najczesciej na boso. Ja chodze na boso w domu, nie uzywam zadnych bamboszy. Kiedy jest chlodniej sa takie specjalne skarpetki z perforowana guma bodajze 'podeszwa' - moga udanie zastepowac papcie :)
Poza tym usuwac wszelkie zrogowacenia naskorka, najlepiej po kapieli, kiedy skora jest miekka. Ale uwaznie, by sie nie poranic.
Do piet pewnie lepsza bylaby tarka, ale nie mam doswiadczen bo nie mam takich problemow.
Co do modzeli nie mam bladego pojecia.
Generalnie jednak stopki lubia wygodne obuwie i odpowiednia bielizne, jesli maja to minumum nie stwarzaja wiekszych problemow :)
Aha i warto chodzic jak najczesciej na boso. Ja chodze na boso w domu, nie uzywam zadnych bamboszy. Kiedy jest chlodniej sa takie specjalne skarpetki z perforowana guma bodajze 'podeszwa' - moga udanie zastepowac papcie :)
-
- Wyga
Dzieki serdeczne. Widziałem tego scholla do naskórka. Mam nadzieję ,że jest równie dobry co scholl do butów. Myslę ,że trzeba zadbać o stopy ,żeby wszystko grało od samego poczatku.
Pozdrawiam Rafael
Pozdrawiam Rafael