A dlaczego starasz się nie biegać wtedy, kiedy masz siłkę?
(ja biegam też co drugi dzień, siłkę robię 5dni w tygodniu i biegam wtedy kiedy mam siłkę i nic się nie dzieje).
Osobiście jestem przeciwnikiem diet (bo mało realne jest, żeby człowiek był na diecie całe życie), preferuje bardziej wcielenie w życie zasad zdrowego żywienia
Co do "diety" to najlepiej by było żebyś poszedł do dietetyka.
bo co wypowiedź to będzie inna teoria. Poznaj teraz moją

i sobie wybierzesz:
1. co do tłuszczu na brzuchu, postaraj się ograniczyć w spożyciu węglowodany (nie mówię o ich zupełnej eliminacji, ale o ograniczeniu, bo węglowodanów jest wszędzie pełno w każdym produkcie - dlatego wg mnie warto sie skupić na ich ograniczeniu). Tyczy się to też produktów z wysokim współczynnikiem glikemicznym. Wiem o czym piszę, bo od jakiegoś czasu kupując rzeczy patrzę na tabelę wartości odżywczych i wcale nie jest to takie proste
Dla przykładu podam, że należy ograniczyć słodycze, cukier np. w herbacie, wszelkiego rodzaju cole itp. Staraj się jeść ciemne pieczywo, najlepiej robione bez udziału białej mąki - tego jest dużo, więc jak będziesz zainteresowany daj znać to napiszę więcej.
To nie jest żadna dieta, tylko zasady zdrowego żywienia - nic więcej
2. Co do drugiego pytania to po 22godz węglowodanów bym nie radził, bo ten tłuszcz na brzuchu się powiększy. Białko jest lepszym rozwiązaniem, ale bierze się je dla budowy czystego mięśnia, więc w twoim przypadku, jeśli chcesz robić redukcję masy to już musisz się sam zastanowić.
Dla regeneracji po treningu jak chcesz bawić się w odżywki pomyśl o glutaminie, bcaa, lub aminokwasach. Przyspieszają regenerację, wzmacniają organizm, możesz poczytać w necie znajdziesz tego dużo.
Jeśli chcesz robić redukcję to podstawą jest to, żebyś mniej dostarczył organizmowi, niż potrzebuje. Temat zdrowego żywienia to temat rzeka, to samo jeśli chodzi o odżywki. Jeśli masz jakieś pytania jeszcze to daj znać jak będe umiał to postaram się odpowiedzieć. Pozdro