Możecie polecić jakieś dobre witaminy dla osób aktywnych fizycznie (bieganie, jazda na rowerze, siłownia, basen). Tylko same witaminy nie odżywki Wiem że witaminy nie zastapią regularnie stosowanej diety, ale nie mam na to czasu dlatego lepiej już rozpuścić lub połykać proszki.
Są odżywki na przyrost masy mięśniowej na siłę czy rzeźbę itp. a mi chodzi o zwykły zestaw witamin potrzebnych dla osoby ćwiczacej dość intensywnie by w pełni wystarczyły na dzienne zapotrzebowanie w/w witamin.
Według mnie - wystarczy jeść warzywa i owoce. Sam nie łykam żadnych witamin poza czasami wit. C i betakarotenem (i to dlatego, że męczę oczy przed komputerem, a nie w związku z treningiem).
Trenuję intensywnie i swoje zdrowie oraz kondycję sobie chwalę.
Z tym że ja nie mam zbytnio czasu na jedzenie bo dużo pracuję a potem jeszcze intensywny trening więc przydałoby się coś w zastępstwo. Wiem że jedzenie owoców i warzyw jest najzdrowsze i najlepsze ale co zrobić... Napewno będę musiał kupić coś z Mg bo mam skurcze mięśni dość często
jaackaal pisze:Są odżywki na przyrost masy mięśniowej na siłę czy rzeźbę itp.
a dasz mi przyklad takowych?:D Bo bym zjadł takiego na rzezbe xD sie chyba kreskowek naogladales
z komercyjnych suplementow najwiecej witamin i mineralow jest we wspomnianym Paku, ale... czy tego potrzebujesz? nie wiem. bo jak bedziesz tak zarl te witaminy z mineralami z tabletek a wcale nie bedziesz tego potrzebowal to Ci watroba z nerkami siadzie po jakims czasie..