Brzuch zrzucenie oponki
- lieft
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Po zimie mam oponkę na brzuchu, jadłem masę słodyczy /praca na zmiany nocne temu sprzyja/ i się porobiło. Wznowiłem treningi-bieganie-ćwiczenia ogólne /brzuszki, skłony, itp/, bez siłowni, wspomagam się: venom, bcaa, thermal pro evolution, napoje energetyczne.
Ćwiczę 6 dni w tygodniu po 45 min - 60 min. Za ok. 2-3 miesiące spodziewam się wymiernych i trwałych rezultatów.
Zachęcam do podzielenia się swoimi doświadczeniami z pozbyciem się brzucha i używanymi wspomagaczami.
Nie wygłaszajcie mentorskich porad, w stylu "a po co ci to" albo "zmień dietę", itp. Po prostu opiszcie swoje przypadki bez udzielania mi rad.
Pozdrawiam.
Ćwiczę 6 dni w tygodniu po 45 min - 60 min. Za ok. 2-3 miesiące spodziewam się wymiernych i trwałych rezultatów.
Zachęcam do podzielenia się swoimi doświadczeniami z pozbyciem się brzucha i używanymi wspomagaczami.
Nie wygłaszajcie mentorskich porad, w stylu "a po co ci to" albo "zmień dietę", itp. Po prostu opiszcie swoje przypadki bez udzielania mi rad.
Pozdrawiam.
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Oponki sa swietne bo magazynuja cos ,co nam sie bardzo przyda , podczas dlugich letnich wybiegan .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
-
- Wyga
- Kontakt:
Więc moje doświadczenie jest takie. Od zeszłego roku (kwiecień maj) zaczełem sobie truchtac, Regularnie biegam od tego roku (cel Marton Poznań) Wcześniej w okolich wrzesnia brałem termo fat burner czy jakos tak, jak teraz o tym pomyśle ... to poprostu wystarczyło zwiększyć dystans. To by było na tyle suplementacji. Teraz mój brzuszek jest płaski a rok temu byłem z 10 kg więcej
. Ale chciałem ostrzec osoby które biegają by zrzucić co nieco. Na początku zmienia się nasz wygląd ale waga mniej ... powód wyrabija się mięśnie i mimo że gubimy tłuszczyk to spadek wagi nie jest taki oczywisty. Łatwo jest wtedy się zniechęcić ale tak po 2 miesiącach mięśnie się uformują i jest spadek wagi tej nadmiarowej
. Najważniejsze to biegać no i jeszcze biegać acha i może biegać
(oczywiście z głową) Z suplementów podanych przez Ciebie wyrzuciłbym napoje energetyczne (przecież masz dużo energii w oponce
)
Pozdrawiam i Powodzenia

Pozdrawiam i Powodzenia
-
- Stary Wyga
zgadzam się z marnet 
regulernie bieganie na pewno zmiejszy twój brzuch
wiem to po sobie- dziś ludzie jak mnie widzą to mówią że widać bardzo fajne efekty
i to mnie motywuje
ponadto na brzuch proponuję też ćwiczenia - które też sam robię - a mianowicie aerobiczną 6 Weidera (A6W) - jak wpiszesz w google tą nazwę to wyskoczy ci instrukcja co to za ćwiczenia i jak je wykonywać
ja w tej chwili robię A6W trzeci raz i efekty są napradwę niezłe - polecam więc
tylko podstawowa zasada- regularne treningi

regulernie bieganie na pewno zmiejszy twój brzuch

ponadto na brzuch proponuję też ćwiczenia - które też sam robię - a mianowicie aerobiczną 6 Weidera (A6W) - jak wpiszesz w google tą nazwę to wyskoczy ci instrukcja co to za ćwiczenia i jak je wykonywać
ja w tej chwili robię A6W trzeci raz i efekty są napradwę niezłe - polecam więc
tylko podstawowa zasada- regularne treningi
bieganie- to jest to !
minął roczek ;-)
minął roczek ;-)
-
- Zaprawiony W Bojach
rraadd a wiesz o tym ze Aerobiczna 6 weider krzywi kregosłup i go nadwyręza? wystarczy ajkbedziesz wykonywał po kazdym bieganiu gimanstykę siłową i tez będzie dobrze:)
gg 3305061
- dr_tayson
- Wyga
Bieganie na niskim HR (albo HIIT) + dieta i będzie dobrze ;]
Jak zalezy CI konkretnie na brzuchu to A6W będzie ok, jak poprawnie będziesz wykonywał ćwiczenia nic Ci nie wykrzywi ;>
Jak CI ćwiczenia nie leza to zmień, bazując na zasadach ktorymi sie posłużył Weider a też będzie OK, mozesz nawet robić gigasety po 9 ćwiczeń ;]
Suplementacja OK.
PS. Efekty mozna nazwać "trwałymi" jak dany stan utrzymasz przez ok. te ... 9 miesięcy ;>
Jak zalezy CI konkretnie na brzuchu to A6W będzie ok, jak poprawnie będziesz wykonywał ćwiczenia nic Ci nie wykrzywi ;>
Jak CI ćwiczenia nie leza to zmień, bazując na zasadach ktorymi sie posłużył Weider a też będzie OK, mozesz nawet robić gigasety po 9 ćwiczeń ;]
Suplementacja OK.
PS. Efekty mozna nazwać "trwałymi" jak dany stan utrzymasz przez ok. te ... 9 miesięcy ;>
-
- Zaprawiony W Bojach
A skąd posiadłeś takie rewelacje, że tak zapytam?Browser pisze:rraadd a wiesz o tym ze Aerobiczna 6 weider krzywi kregosłup i go nadwyręza? wystarczy ajkbedziesz wykonywał po kazdym bieganiu gimanstykę siłową i tez będzie dobrze:)
-
- Rozgrzewający Się
Wątpię, żebyś nawet po tonie słodyczy miał taki brzuch jak ja po urodzeniu dziecka:/ nie dość, że oponka to jeszcze przebita i sflaczała. Ogólnie bee. Samo bieganie dużo mi dało, ale bez ćwiczeń na te konkretne grupy mięśniowe by się nie obeszło. Do tego polecam oczyszczanie jelit, tak na wszelki wypadek, były dni kiedy wypijałam tylko 5 litrów wody nestle albo jadłam papkę z mleka i otrębów. To pomaga pozbyć się złogów jelitowych i resztek niestrawionych pokarmów z jelit, w efekcie zawsze trochę minimalizując obwód brzucha.
Gdy ciało biegnie, umysł odpoczywa.
-
- Zaprawiony W Bojach
ruh hożuf pisze:A skąd posiadłeś takie rewelacje, że tak zapytam?Browser pisze:rraadd a wiesz o tym ze Aerobiczna 6 weider krzywi kregosłup i go nadwyręza? wystarczy ajkbedziesz wykonywał po kazdym bieganiu gimanstykę siłową i tez będzie dobrze:)
Poprosiłem matke mojego przyjaciela o opinie o tym ćwiczeniu. Jego matka jest rehabilitankta a zarazem ma ukończone AWF 5 letnie. innymi słowy wie co mówi.
gg 3305061
-
- Zaprawiony W Bojach
nie rozumiem, co jest takiego w szóstce, co nadwyręża kręgosłup. To reszta ćwiczeń na brzuch (chociażby abs) też? Slyszałam zarzut, że A6W rozbudowuje tylko wybrane partie mięśni, innych w ogole nie angażując, ale kręgosłup?Browser pisze:Poprosiłem matke mojego przyjaciela o opinie o tym ćwiczeniu. Jego matka jest rehabilitankta a zarazem ma ukończone AWF 5 letnie. innymi słowy wie co mówi.
-
- Wyga
Ogólnie rzecz ujmując ćwiczenia mięśni brzucha moga w pewnym stopniu nadwyrezac kregoslup, ale żeby temu zapobiec to są przeciez ćwiczenia na mięśnie grzbietu
ćwicząc jedne mięsnie trzeba też ćwiczyć mięsnie im antagonistyczne [ chyba tak sie to pisalo nie? jak sie myle to sorki:P )
PS. a co do a6w to nie jestem do niej przekonany..

PS. a co do a6w to nie jestem do niej przekonany..
-
- Zaprawiony W Bojach
No tak...Browser pisze:ruh hożuf pisze:A skąd posiadłeś takie rewelacje, że tak zapytam?Browser pisze:rraadd a wiesz o tym ze Aerobiczna 6 weider krzywi kregosłup i go nadwyręza? wystarczy ajkbedziesz wykonywał po kazdym bieganiu gimanstykę siłową i tez będzie dobrze:)
Poprosiłem matke mojego przyjaciela o opinie o tym ćwiczeniu. Jego matka jest rehabilitankta a zarazem ma ukończone AWF 5 letnie. innymi słowy wie co mówi.
Z całym szacunkiem dla mamy przyjaciela, a nie mówiła, że szybkie bieganie nadwyręża nogi?
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak się zastanawiam co skłania ludzi chcących się odchudzić do wspomagania się napojami energetycznymi ? Nie wspominam tutaj o innych specyfikach bo to jest osobny temat ale napoje energetyczne przy odchudzaniu ??? Przecież nawet dla średnio rozgarniętego laika powinno być oczywiste że to jest kompletnie bez sensu...