Ja wyciskam soki praktycznie codziennie. Co chcesz wiedzieć?wujcioAdam pisze:Próbowaliście robić soki własnej roboty? Zamawiam właśnie wyciskarkę, ale nei mam doświadczenia w kuchni. Robicie własnoręcznie soki? Macie maszynki do soków?
Soki naturalne wyciskane w domowym zaciszu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:39:21
- Życiówka w maratonie: 03:01:54
- natny
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 4:09:41
w linkach podanych nie znalazłem nic o dobroczynnym działaniu soków owocowych. Pamiętaj, że fruktoza to też cukierGlupota, prosze sie do szkolić:
"It's not about how good you play. It's about how good you look on a stage"
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
To nie to samo. Trabant i RR to też samochodynatny pisze:Pamiętaj, że fruktoza to też cukier

A przy okazji warto przeczytać "Grain Brain. Zbożowa głowa" dr Davida Perlmuttera, gdzie o cukrze i węglowodanach jest bardzo dużo. Wszystko napisane bardzo przyswajalnie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Dokladnie, a fruktozy z owoców nie mozna przedawkować, bo po prostu jest jej bardzo malo.natny pisze:w linkach podanych nie znalazłem nic o dobroczynnym działaniu soków owocowych. Pamiętaj, że fruktoza to też cukierGlupota, prosze sie do szkolić:
Nic o sokach nie mialo byc, jedynie o cukrach z poziomu biochemicznego

"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 54:55
- Życiówka w maratonie: brak
Słuchajcie kupiłem wyciskarkę reklamowaną na tej stronie i powiem, że wolę to co ona z siebie wypluwa niż jakiś z marketu sok.bieganie.pl pisze:Skomentuj artykuł Świeżo wyciskane soki dla biegacza - czym je uzyskać?
Tak hejtujecie soki wyciskane samemu, ale papki z blendera nikt nie wleje sobie do butelki i zabierze w teren?!?
Ja popieram te soki! Moja ciotka robi takie soki całej 6osobowej rodzinie i daje rade - wszyscy piją ze smakiem. Ja nie mówię, że to jest nie wiadomo co, ale moim zdaniem to inwestycja warta tej przyjemnosci.
Kupiłem i jestem zadowolony!
Jakby ktoś był chętny to mogę podrzucić link do sklepu internetowego na priv.
--
"Ważniejsze od przetrwania jest zachowanie swojego człowieczeństwa."
Orwell
"Ważniejsze od przetrwania jest zachowanie swojego człowieczeństwa."
Orwell
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Z warzyw tez robisz? Sa wyśmienite.wujcioAdam pisze:Słuchajcie kupiłem wyciskarkę reklamowaną na tej stronie i powiem, że wolę to co ona z siebie wypluwa niż jakiś z marketu sok.bieganie.pl pisze:Skomentuj artykuł Świeżo wyciskane soki dla biegacza - czym je uzyskać?
Tak hejtujecie soki wyciskane samemu, ale papki z blendera nikt nie wleje sobie do butelki i zabierze w teren?!?
Ja popieram te soki! Moja ciotka robi takie soki całej 6osobowej rodzinie i daje rade - wszyscy piją ze smakiem. Ja nie mówię, że to jest nie wiadomo co, ale moim zdaniem to inwestycja warta tej przyjemnosci.
Kupiłem i jestem zadowolony!
Jakby ktoś był chętny to mogę podrzucić link do sklepu internetowego na priv.
Jak ktos nie moze, to zawsze mozna kupic taki sok w szklanej butelce w sklepie bio/eco.
Te kartonowe soki z supermarketów maja kilkanascie gramów cukru bialego.
I jeszcze czasami jest napisane, ze naturalnie posiada wit. C. Badz 100% natural etc. Glupota do kwadratu.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Nie wiem co mnie nawiedziło ponieważ przeczytałem ten wątek:) Mam nieodparte wrażenie ,że ktoś praktycznie woli obcować z wyciskarką niż rodziną i daje ta wspaniała maszyna niekończące się szczęście. Mam też wątpliwość czy nie ma tu kont do kryptoreklamy.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Boty sobie rozmawiają, spokojnie, zły ruch i ciachrudnickir pisze:Nie wiem co mnie nawiedziło ponieważ przeczytałem ten wątek:) Mam nieodparte wrażenie ,że ktoś praktycznie woli obcować z wyciskarką niż rodziną i daje ta wspaniała maszyna niekończące się szczęście. Mam też wątpliwość czy nie ma tu kont do kryptoreklamy.

-
- Rozgrzewający Się
Ja używam sokowirówki, ale szczerze mówiąc to nie jestem z niej zadowolony, jak czasem skoczę sobie do sok-baru (tam robią wyciskarkami) to smak jest zupełnie inny i nie jest to kwestia jakości owoców, bo wcale złych nie używam 

-
- Rozgrzewający Się
Niestety. Moja sokowirówka właśnie się zepsuła. Na zakup nowej stać będzie mnie dopiero za kilka tygodni. Cytrusy zawsze wyciskam ręcznie. Nie dodaje cukru.