Ile dziś wypiłeś piwa - pochwal się tutaj.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

stupify pisze:
F@E pisze:Żywiec tak jak inne piwa jest produkowany prawdopodobnie metodą (High Gravity Brewing) albo robiony z wsadu piwnego + słód jęczmienny + żółć + spirytus, więc nie wciskaj koleś kitu że stało bo nie stało koło piwa i pij sobie to dalej ja do tego nic nie mam i się koleś nie czepiam tylko piszę to co pisze, tak samo jak ty pijesz to co pijesz :)

pozdro
Sam nazwałeś Żywiec piwem, więc nie wiem w czym problem.
Zdaję sobie sprawe z tego co napisałeś wyżej, ale cóż takie życie większość produktów spożywczych ma syfiaste składy, ale masło orzechowe pomimo dodatku cukru, soli i oleju nadal pozostaje masłem orzechowym tak samo jak piwo.
Dobra dla mnie koniec tematu :taktak:
Piwo ma być robione na chmielu i powinno być ważone metodą tradycyjną wtedy takie piwo ma właściwości przeczyszczające nerki i inne tego typu powiedzmy (dobre) k których dziady z pradziadów trąbili, te piwo które wypiłeś ich nie ma i kto widział piwo bez chmielu. Chyba w Żywcu. Ludzie dobrego smaku piwa nie znają w tych czasach robieni w bambuko przez pseudo browary.

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
PKO
michel
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

tylko ze od pewnego czasu zywiec podaje na etykiecie w skladnikach chmiel.
wczesniej tego nie bylo.
i jeszcze jedno zywiec a zywiec to roznica sprobujcie zywca w but.0,33 np.w dobrym hotelu
ategoz samego zywca juz w butelce 0,5 l w zwyklym sklepie roznica kosmos.
ARES
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=202

To był mój ulubiony mazurski izotonik - niestety już nie produkują go :(
N E G I U
Colin2000
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ok zalimy sie tu ze piwo piwu nie równe ok. Teraz moze sie powturze ale wymieniajmy tylko te piwa w 100% prawdziwym składzie. (podejrzewam ze nikt nie wymieni prawidłowo...wniosek jest prosty takich piw juz sie nie kupi)
Jedyna złota metoda nawazyc sobie piwa :)
Wtedy wiadomo co człowiek pije :P
ARES
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A tak na prawdę dużo lepsze od piwa są koniaki np. zakarpatskij albo tavria albo kilka innych ukraińskich lub mołdawskich (bez obrazy hennessy & co).
N E G I U
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Colin2000 pisze:Ok zalimy sie tu ze piwo piwu nie równe ok. Teraz moze sie powturze ale wymieniajmy tylko te piwa w 100% prawdziwym składzie. (podejrzewam ze nikt nie wymieni prawidłowo...wniosek jest prosty takich piw juz sie nie kupi)
Jedyna złota metoda nawazyc sobie piwa :)
Wtedy wiadomo co człowiek pije :P
ŚVYTURYS Extra Premium Lager

STAROPRAMEN Dark Beer

Piwo ŻYWE

Kormoran

Ciechan

Browar Lwówek

Browar Gontyniec

Czarnków

Piwa czeskie na chmielu

Piwa Litewskie

i wiele innych
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

michel pisze:tylko ze od pewnego czasu zywiec podaje na etykiecie w skladnikach chmiel.
wczesniej tego nie bylo.
i jeszcze jedno zywiec a zywiec to roznica sprobujcie zywca w but.0,33 np.w dobrym hotelu

Może tak być. Tak jak browar wprowadza nowe piwo lub nowa szatę graficzną. Wtedy jest lepsze. Teraz właśnie popijam żywca w nowej butelce i ma jakiś taki inny smak. Inna goryczka, smaczniejsze niż w starej butelce :spoczko:
Colin2000
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wolf1971 pisze:
michel pisze:tylko ze od pewnego czasu zywiec podaje na etykiecie w skladnikach chmiel.
wczesniej tego nie bylo.

Może tak być. Tak jak browar wprowadza nowe piwo lub nowa szatę graficzną. Wtedy jest lepsze. Teraz właśnie popijam żywca w nowej butelce i ma jakiś taki inny smak. Inna goryczka, smaczniejsze niż w starej butelce :spoczko:
Pewnie grupa Zywiec (nie tylko) czyta nasze forum i postanowaiła poprawe... ;) <zart>
Lecz potwierdzam tez to potwierdzam nowe piwo duzo lepsze sa później smak zrównuje sie z totalna ... komercja..
Awatar użytkownika
Apau
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1h1min
Życiówka w maratonie: marzenie

Nieprzeczytany post

Temat zacząłem trochę dla żartu, a wciągnął mnie na poważnie. Do tej pory pijałem jedynie znane marki, najlepiej heineken lub lech, o wymienionych przez was piwach nie miałem bladego pojęcia. I zacząłem ciekawe eksperymenta, piłem Łomżę miodową, a wczoraj dwa piwa Żywe, pyszne.
Co ciekawe nie znalazłem tego piwa nigdzie wcześniej, w żadnym supermarkecie, a wczoraj natknąłem się na nie w niedużym wiejskim sklepie podczas odwiedzin rodziny.
Smak zupełnie inny od tego co pijałem wcześniej.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja w tym roku wypiłem narazie 6 piw i 14 kieliszków wódki,średnio jedne piwo na miesiąć.
pit78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

F@E pisze: STAROPRAMEN Dark Beer
Piwa czeskie na chmielu
Z czeskimi teraz też trzeba uważać, bo sporo ich małych producentów przejęły koncerny
i robią takie same siki jak u nas. Więc niestety nie wszystkie czeskie są obecnie tradycyjnymi piwami.

Na pewno ostał się Krkonos, czy jak to się tam pisze, no ale u nich co poważniejsza restauracja
ma taki swój mikrobrowar i sami sobie piwo warzą. Tak coś w stylu wrocławskiego "Spiża".

Edit: A Piwo Żywe, to bodajże Browar Amber.
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzisiaj promocja w tesco żywe jest po 3,25 :)
feelipe
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ostatnio dostalem fajny kuferek z piwami belgijskimi, myslalem ze Belgowie tylko dobra czekolade maja ale piwa tez sa super inne niz nasze, bardzo ciekawy smak :) jak ktos bedzie mial okazje to polecam Grimbergen blond blonde (jasne 6,7%) i dubbel double (ciemne 6,5%)
A jesli chodzi o nasze krajowe to znajomi zachwalali Okocim pszeniczne ale jak dla mnie to woda z kaluzy ;/
Obrazek
domurst
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pit78 pisze: Z czeskimi teraz też trzeba uważać, bo sporo ich małych producentów przejęły koncerny
i robią takie same siki jak u nas
Na koncerniaki czesi mówią per "chemicky syfon". Mit o dobrym czeskim piwie w dobie koncernów to tylko marketingowa papka - polecam omijanie szerokim łukiem Budweiserów, Pilsnerów i innych Staropramenów i Kozlaków (taki sam chłam jak nasze Tyskie czy Żywiec) i szukanie piwka z lokalnych browarów, które funkcjonują praktycznie w każdej większej miejscowości. Ja preferuję Svijany i ich Svijansky Maz
Obrazek
pit78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja dziś to: http://bit.ly/nqGxgr
Moje nowe odkrycie, rewelacja, za!ebiście orzeźwiające w smaku i ZERO alkoholu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ