apaczo pisze:Jakiś czas temu obiecałem, że przetestuję nowy ekstrakt ziołowy
Coleus - naturalny spalacz tłuszczu.
Cały opis ziółka znajdziecie tu:
http://www.sportacademy.pl/smf/index.ph ... ,42.0.html
Mam trochę czasu to szybko opiszę swoje wrażenia z dosyć krótkiego, ale owocnego testu.
Długość cyklu: 4 tygodnie
Dawka i moc zastosowanego ekstraktu: Coleus Forskholi 20% Forskholin (Forskolina) opakowanie 60 szt. kapsu³ek 150mg/kaps 15zł
Brałem to w typowej piramidzie, czyli. Przez tydzień 1 kaps, drugi tydzień 2 kaps, 3-4 tydzień 3 kaps.
Pochodzenie preparatu: Dostałem za darmo od pani-mariola ze SportAcademy.pl
Wnioski:
Przez pierwszy tydzień prawie nic nie czułem i dopiero w drugim tygodniu gdy nasyciłem organizm i zwiększyłem dawkę do 2 kaps zaczęło się dziać. Normalnie mam temperaturę ciało około 36,4"C a w drugim tygodniu i aż do końca cyklu temperatura wynosiła 36,8"C , co świadczy o zaistniałych i utrzymujących sie procesach spalania tkanki tłuszczowej. Dochodzi do zwiększenia produkcji hormonów tarczycy co w konsekwencji przyśpiesza metabolizm. Fajna sprawa zimą, gdyż nie czujemy tej zimowej aury i nie trzęsiemy sie z zimna.
Po czterech tygodniach suplementacji spaliłem co prawda niewiele po około 1 kg tłuszczu podskórnego ale trzeba brać pod uwagę, że ogólnie mam go mało na sobie i w trakcie testu nie przyciąłem kalorii. Mino to ładnie uwypukliły mi sie mięśnie, było widać prążki. Jeżeli ktoś jest mocno otłuszczony i zmniejszy spożycie cukrów prostych i tłuszczu,to przez 4 tygodnie może spokojnie pozbyc sie około 3 kg tłuszczu.
Sprawdziłem też jak sie ma ten preparat to poprawy osiągów w bieganiu. Teoretycznie w procesie powstałej termogenezy dochodzi do rozpadu komórek tłuszczowych i przemiany ich w paliwo energetyczne -ATP. Działanie Forskoliny oparte jest przede wszystkim o silną stymulację produkcji Cyklicznego Monofosforanu Adenozyny we wszystkich komórkach naszego organizmu.
Nie dawało mi to jakiejś super mocy na krótkich dystansach, ale już na bardzo długich odcinkach nie czułem zmęczenia i nie dochodziło to uczucia tzw. ściany .
Mam zamiar w/w forskolinę połączyć z innych naturalnym nieco mocniejszym ziółkiem - Dendrobium 20:1 i zobaczymy co sie stanie.