Zioła wpływające na wydolność sportowca - Legalny DOPING!

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

trucho pisze:Czy można różeniec brać razem z coleusem?
Czy wtedy np. 0,5 kaps różeńca i coleusa wg. cyklu który opisałeś?
Możesz spokojnie brać 1 kaps Rhodioli 500mg.
Ja twoje dawkowanie widze tak:
Pierwsze 10 dni bierz tylko Rhodiole 1 kaps rano zaraz po przebudzeniu, w długim cyklu 4 tygodnie ON (bierzesz) 5 dni OFF (nie bierzesz ) i tak można do 3 miesięcy. Po 3 miesiącach robisz 3 tygodnie resetu lub przerzucasz sie na cytryńca w podobnym cyklu.
Po 10 dniach do Rhodioli dokładasz coleus 1 kaps tj. 150mg przed śniadaniem i idziesz t tym cyklu 10 dni , nastepnie dorzucasz jeszcze jedną kapsułkę Coleus godzinę przed snem i tak jedziesz 30 dni.
Po 2 tygodniach brania ziółek odezwij sie do mnie to zobaczymy czy należy coś korygować czy nie.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
scouser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:03

Nieprzeczytany post

Czy różaniec górski należy przyjmować cyklami (np miesiąc brania / tydzień przerwy) czy można go brać ciągle, bez przerw?
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:37

Nieprzeczytany post

apaczo mi pisał, że w długich cyklach tj. 4 tyg. ON 5 dni OFF, a po 3 miesiącach 3 tygodnie resetu lub cytryniec.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

trucho pisze:apaczo mi pisał, że w długich cyklach tj. 4 tyg. ON 5 dni OFF, a po 3 miesiącach 3 tygodnie resetu lub cytryniec.
Widzę, że nauka nie poszła w las :ble:
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
b3tomek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Witam, apaczo mam pytanie do Ciebie ?

Zatannawiałem sie nad tymi pierwszymi trzema które dobrze opisałeś w temacie, biegam amatorsko 2,3 razy w tygodni ale cały czas przygotowuje sie do biegu na 1000 m aby mieć jak najlpszy czas. 106 kg i 198cm wzrostu, czy któryś z tech trzech mogło by mi pomóc z wydolnością ? mam 28 lat od 6 miesiecy biegam teraz zrobiłem sobie 6 tygodni przery i znowu zaczynam. Tak do 500 m spoko mi idzie ale poźniej oddech robi sie coraz płytszy :(

czy któreś ziółko można by było stosować ewentualnie przed startem na 1000 zastosować jakąś mieszanke ?!
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

cześć!
Kawał chłopa z ciebie i pewnie chcesz dostać sie do mundurowych.
Dobrze dobrałeś zioła pod siebie. Proponuję ci zastosować dobrze sprawdzony Zestaw Wentylacyjny:
sklad:
Holy basil 80mg
Schizandra 80mg
Mullein 200mg
Chade burge 200mg
Yerba santa 200mg
Dokładny opis:
http://www.sportacademy.pl/smf/index.ph ... ,10.0.html
Różnice na treningu poczujesz bardzo szybko. Co ważne wszystkie składniki to ekstrakty ziołowe które nie są zabronione przez WADA.
b3tomek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

trafiłeś w dziesiątke z celem dla którego to robie :) już i tak schudłem sporo bo 6kale jak człowiek za młodu się nie ruszał ( nie twierdze że jestem stary) to jest dość ciężko jeszcze fakt że przed dojrzewaniem miałem straszna alergie na którą sie leczyłem nie raz wywoływała duszności nawet były podejrzenia słabaje astmy. Teraz wsyztko jest ok ale wydolność mam nie za dobra, dzieki za tak szybką odpowiedz na moje pytanie.

jeszcze jakąś ściągawke jak stosować te ziółka ? jaki cykl przy mojej posturze ?

wiem że nie można stosować cały czas bo nie bedzie efektu poźniej. jednak chciałbym sobie przetestować jak to działa potem odstawić i zrobić cykl przed samym biegiem a do tego czasu bede biegła na sucho aby powoli wyrabiać kondycje bez ziół ?

Można razem brać ZW+ZA+ZE ? może być dobry efekt :)
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ZW+ZA to moja ulubiona kombinacja.
Poczytaj poniższe linki, tam jest wszystko opisane.
ZESTAW WENTYLACYJNY
Zestaw Adaptogenny-MAX

Na szybkie i bezpieczne spalenie tkanki tłuszczowej z ziół polecam Coleus, już kilka osób z tego forum zna moc tego kwiatka.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2014, 08:49 przez apaczo, łącznie zmieniany 2 razy.
b3tomek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mam troche do zrzucenia wiec mozna było by spróbować jeśli sie dobrze sprawuje ta roślinka? jakies konkrtety możęsz podać ?

linki które podałeś nie działają ?
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziękuje, że zauważyłeś. Linki już poprawiłem.
O naturalnym , skutecznym spalaczu tłuszczu, który bija na głowę chemiczne badziewia pisałem miesiąc temu.
apaczo pisze:Jakiś czas temu obiecałem, że przetestuję nowy ekstrakt ziołowy Coleus - naturalny spalacz tłuszczu.
Cały opis ziółka znajdziecie tu:
http://www.sportacademy.pl/smf/index.ph ... ,42.0.html
Mam trochę czasu to szybko opiszę swoje wrażenia z dosyć krótkiego, ale owocnego testu.
Długość cyklu: 4 tygodnie
Dawka i moc zastosowanego ekstraktu: Coleus Forskholi 20% Forskholin (Forskolina) opakowanie 60 szt. kapsu³ek 150mg/kaps 15zł
Brałem to w typowej piramidzie, czyli. Przez tydzień 1 kaps, drugi tydzień 2 kaps, 3-4 tydzień 3 kaps.
Pochodzenie preparatu: Dostałem za darmo od pani-mariola ze SportAcademy.pl
Wnioski:
Przez pierwszy tydzień prawie nic nie czułem i dopiero w drugim tygodniu gdy nasyciłem organizm i zwiększyłem dawkę do 2 kaps zaczęło się dziać. Normalnie mam temperaturę ciało około 36,4"C a w drugim tygodniu i aż do końca cyklu temperatura wynosiła 36,8"C , co świadczy o zaistniałych i utrzymujących sie procesach spalania tkanki tłuszczowej. Dochodzi do zwiększenia produkcji hormonów tarczycy co w konsekwencji przyśpiesza metabolizm. Fajna sprawa zimą, gdyż nie czujemy tej zimowej aury i nie trzęsiemy sie z zimna.
Po czterech tygodniach suplementacji spaliłem co prawda niewiele po około 1 kg tłuszczu podskórnego ale trzeba brać pod uwagę, że ogólnie mam go mało na sobie i w trakcie testu nie przyciąłem kalorii. Mino to ładnie uwypukliły mi sie mięśnie, było widać prążki. Jeżeli ktoś jest mocno otłuszczony i zmniejszy spożycie cukrów prostych i tłuszczu,to przez 4 tygodnie może spokojnie pozbyc sie około 3 kg tłuszczu.
Sprawdziłem też jak sie ma ten preparat to poprawy osiągów w bieganiu. Teoretycznie w procesie powstałej termogenezy dochodzi do rozpadu komórek tłuszczowych i przemiany ich w paliwo energetyczne -ATP. Działanie Forskoliny oparte jest przede wszystkim o silną stymulację produkcji Cyklicznego Monofosforanu Adenozyny we wszystkich komórkach naszego organizmu.
Nie dawało mi to jakiejś super mocy na krótkich dystansach, ale już na bardzo długich odcinkach nie czułem zmęczenia i nie dochodziło to uczucia tzw. ściany .

Mam zamiar w/w forskolinę połączyć z innych naturalnym nieco mocniejszym ziółkiem - Dendrobium 20:1 i zobaczymy co sie stanie.
i jeszcze to
apaczo pisze:Po ostatnim moim teście Coleus - naturalny spalacz tłuszczu zasypała mnie lawina pytań na PW.
Tu prośba.
-Panowie i Panie (Piękne Panie), nie bójcie się zadawać pytań ty w otwartym temacie na forum. Przecież zioła to nie syntetyczne sterydy , temat wstydliwy - tabu. Nikt was za to nie zlinczuje i nie spali na stosie! Ja w ten sposób nie będę musiał odpisywać na masę pytań na PW.
Jeżeli nie chcecie tu pytać , to możecie zalogować się na moim moim forum SportAcademy.pl
http://www.sportacademy.pl/smf/index.php
o,k to odpowiem teraz na kilka ważnym moim zdaniem pytań.

-Czy ludzie z problemami tarczycy mogą suplementować Coleus?
- Wszystko zależy jaki to problem , czy jest to nadczynność , niedoczynność i jak wielka. Jeżeli niedoczynność lub hormony tarczycy względnej normie to nie ma problemu. Jeżeli masz lekko nadczynność to też można przyjmować tylko w ,mniejszych dawkach. Gdy masz poważna nadczynność to te ziółko nie jest dla ciebie. Zresztą osoby z nadczynnością przeważnie są szczupłe i ich problem nadmiernej tkanki tłuszczowej nie dotyczy.

- Jakie pory dnia są najbardziej odpowiednie do przyjmowania?
- Dawka przed śniadaniem i dawka godzinę przed snem.

- Jakie inne zioła polecisz na spalenie tłuszczu?
-Dobry jest Dendrobium 20:1 . Pali tłuszcz i dodatkowo daję fajnego kopa energetycznego.
Oczywiście podkreślę to jeszcze raz, że zioła to tylko dodatkowe narzędzie w walce z nadwagą. Podstawa to odpowiednia dieta (przycięcie kalorii z węglowodanów i tłuszczów ) oraz wysiłek fizyczny.

Good luck!
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja testuje Rhodiole i Coleus. jestem zadowolony z dotychczasowych rezultatów. Samopoczucie super, waga w dół ;)
Jak napisał apaczo, jest to tylko dodatkowe narzedzie, ale warto spróbować.
Napiszę więcej o efektach jak skończę cykl.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cieszę sie!
trucho, przypomnij nam na jakich teraz jesteś dawkach obu ekstraktów ziołowych.
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

apaczo pisze:Możesz spokojnie brać 1 kaps Rhodioli 500mg.
Ja twoje dawkowanie widze tak:
Pierwsze 10 dni bierz tylko Rhodiole 1 kaps rano zaraz po przebudzeniu, w długim cyklu 4 tygodnie ON (bierzesz) 5 dni OFF (nie bierzesz ) i tak można do 3 miesięcy. Po 3 miesiącach robisz 3 tygodnie resetu lub przerzucasz sie na cytryńca w podobnym cyklu.
Po 10 dniach do Rhodioli dokładasz coleus 1 kaps tj. 150mg przed śniadaniem i idziesz t tym cyklu 10 dni , nastepnie dorzucasz jeszcze jedną kapsułkę Coleus godzinę przed snem i tak jedziesz 30 dni.
Po 2 tygodniach brania ziółek odezwij sie do mnie to zobaczymy czy należy coś korygować czy nie.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Od kiedy zaczynasz brać 2 kapsułki Coleus?
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biorę od wtorku 11.02, czyli dziś będzie dzień trzeci.
ODPOWIEDZ