Alergicy +
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Przechodzê prawdziw± gehennê w ostatnich dniach. Strasznie kaszlê. Po bieganiu. To astma wysi³kowa. Jak tylko siê zatrzymam, p³uca zaczynaj± wolniej pracowaæ, czujê narastaj±cy ciê¿ar w piersi, jakby mnie jaki¶ gorset ¶ciska³. I zaczyna siê kas³anie, godzinê, dwie godziny... w nocy...
W dodatku skoñczy³y mi siê lekarstwa. Jadê dzi¶ do alergologa po nastêpne.
W dodatku skoñczy³y mi siê lekarstwa. Jadê dzi¶ do alergologa po nastêpne.
-
- Zaprawiony W Bojach
Komunikat py³kowy na dzisiaj - 30 kwietnia.
¬ród³o: www.apsik.pl
W okresie najbli¿szych dni utrzyma siê bardzo wysokie stê¿enie py³ku brzozy, z tendencj± spadkow±. Do warto¶ci ¶rednich wzro¶nie stê¿enie py³ku dêbu i garbu.
Stê¿enia py³ku:
Cis (Taxus) - bardzo niskie (1)
Wierzba (Salix) - niskie (2)
Jesion (Fraxinus) - ¶rednie (3)
Topola (Populus) - niskie (2)
Brzoza (Betula) - bardzo wysokie (5)
D±b (Quercus) - ¶rednie (3)
Alternaria - niskie (2)
Cladosporium - niskie (2)
¬ród³o: www.apsik.pl
W okresie najbli¿szych dni utrzyma siê bardzo wysokie stê¿enie py³ku brzozy, z tendencj± spadkow±. Do warto¶ci ¶rednich wzro¶nie stê¿enie py³ku dêbu i garbu.
Stê¿enia py³ku:
Cis (Taxus) - bardzo niskie (1)
Wierzba (Salix) - niskie (2)
Brzoza (Betula) - bardzo wysokie (5)
D±b (Quercus) - ¶rednie (3)
Alternaria - niskie (2)
-
- Zaprawiony W Bojach
Wróciłem znad morza, ale nie wiem po jaką cholerę! Gdzie są w okolicach W-wy lasy czysto iglaste, będę musiał sie tam przenieść albo przestać biegać jak testem wiosną.
Czy ktoś z Was zna dobrze tę okolicę?
Czy ktoś z Was zna dobrze tę okolicę?
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
-
- Zaprawiony W Bojach
Co sie dzieje? Nie mogę tu oddychać, a przecież kilka dni temu, nad Bałtykiem, biegałem po 2 h, 4:30/km. Teraz mam trudności biec 6:00/km, 0,5h. Tętno 85% MHR przy 6:40/km! W mięśniach barkowych paraliż! Tylko dbrze że się nie rozpakowałem...
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To chyba głównie brzoza. Zaraz przejdzie.
-
- Zaprawiony W Bojach
ArthurP - ja te¿ umieram, pó³ nocy siê dusi³am.
A nie mogê ci±gle szprycowaæ siê tym salbutamolem, bo to ma chyba jakie¶ dzia³ania uboczne: mam po nim dreszcze i ca³a siê trzêsê.
Zaraz przejdzie brzoza - to znaczy kiedy?
A nie mogê ci±gle szprycowaæ siê tym salbutamolem, bo to ma chyba jakie¶ dzia³ania uboczne: mam po nim dreszcze i ca³a siê trzêsê.
Zaraz przejdzie brzoza - to znaczy kiedy?

-
- Zaprawiony W Bojach
Od dzis rana zacząłem łykać wyciąg z wątroby rękina, co znaczy że wkrótce moge pójść do szamana, rożdżkarza i wiedźmy, i to mnie najbardziej w tym wszystkim boli.
p.s.
Ciekawe że RHR miałem dziś 48.
p.s.
Ciekawe że RHR miałem dziś 48.
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
tak mnie ostatnio gryzlo dlaczego mam puls podniesiony w czasie biegu o ponad 15 uderzen..... jakos nie wpadlam na pomysl ze to te pylki! ale zaczynam sie cieszyc z tzw. szaro burej holenderskiej pogody! codziennie pozadny deszcz!!!
jeszcze dwa i pol miesiaca.. jak dla mnie! jej
pozatym odczowam pewny dyskonfort w oczach....
pisze bo sie zaczynam coraz bardziej denerwowac, ze moj plan pojdzie na manowce.......
jeszcze dwa i pol miesiaca.. jak dla mnie! jej
pozatym odczowam pewny dyskonfort w oczach....

pisze bo sie zaczynam coraz bardziej denerwowac, ze moj plan pojdzie na manowce.......
- PiotrP
- Zaprawiony W Bojach
hi alergicy! U mnie stwierdzono 3 lata temu alergie na roztocza i lekarz po roznych probach. wypisal mi poprostu leki lagodzace objawy alergii. Drapalem sie na wiosne i jesienia, tym wiecej im wiecej lekow bralem. Naszczescie zauwazylem, ze jak chodze na treningi i organizm musi sie pryzlozyc do funkcjonowania to juz nie mysli o alergii. I tak juz 2 lata mam spokoj

Piotr
-
- Zaprawiony W Bojach
Dobre wie¶ci:
www.apsik.pl
Tegoroczny sezon pylenia brzozy charakteryzowa³ siê wyj±tkowo wysokimi stê¿eniami. Lokalnie odnotowano stê¿enia przekraczaj±ce 10 tysiêcy ziaren py³ku brzozy
w 1 metrze sze¶ciennym powietrza. Tymczasem u osób uczulonych na py³ek brzozy ju¿ ekspozycja na stê¿enie 80 ziaren py³ku brzozy w 1 metrze sze¶ciennym powietrza wywo³uje objawy chorobowe. Choæ szczyt sezonu pylenia brzozy jest ju¿ poza nami, jednak lokalnie, szczególnie w parkach i w lasach stê¿enie py³ku brzozy mo¿e osi±gaæ warto¶ci wysokie. Gwa³townie wzrasta stê¿enie py³ku dêbu - w najbli¿szych dniach bêdzie ju¿ wysokie.
Stê¿enia py³ku:
Wierzba (Salix) - ¶rednie (3)
Brzoza (Betula) - wysokie (4)
D±b (Quercus) - wysokie (4)
Alternaria - niskie (2)
www.apsik.pl
Tegoroczny sezon pylenia brzozy charakteryzowa³ siê wyj±tkowo wysokimi stê¿eniami. Lokalnie odnotowano stê¿enia przekraczaj±ce 10 tysiêcy ziaren py³ku brzozy
w 1 metrze sze¶ciennym powietrza. Tymczasem u osób uczulonych na py³ek brzozy ju¿ ekspozycja na stê¿enie 80 ziaren py³ku brzozy w 1 metrze sze¶ciennym powietrza wywo³uje objawy chorobowe. Choæ szczyt sezonu pylenia brzozy jest ju¿ poza nami, jednak lokalnie, szczególnie w parkach i w lasach stê¿enie py³ku brzozy mo¿e osi±gaæ warto¶ci wysokie. Gwa³townie wzrasta stê¿enie py³ku dêbu - w najbli¿szych dniach bêdzie ju¿ wysokie.
Stê¿enia py³ku:
Wierzba (Salix) - ¶rednie (3)
Brzoza (Betula) - wysokie (4)
D±b (Quercus) - wysokie (4)
Alternaria - niskie (2)