Jestem początkującym biegaczem także stażu nie ma jeszcze ,ale za to jest staż kontuzji

Walczyłem z itbs 5-miesięcy po 3miesiącach zaczołem biegać ,ale coś chyba za duży dystans i potem zaczło przeskakiwać i znowu ucisk po zew. stronie kolana .Kolejne 2 miesiące wtedy skupiłem się bardziej na wzmacnianiu mięśni pośladkowych i gólnie na wzmacnianiu ,ale to samo bieganie ucisk i ręce mi opadły już po tym prawie pół rocznym rolowaniu ,ćwiczeń i wzmacniań.
Moje objawy to :
1.kręgosłup boli lewy dolny kawałek przy zakłądaniu butów ,jest prąd takie coś jak jakiś nerw aż mnie cofa ,jak siedzę też mnie boli ostatnio się to wzmorzyło .Pozostałość po siłowni ,a teraz jeszcze praca fiyczna.
2.biodro -przeskakuje gdy robię na stojąco takie skręty jak przy rozgrzewce pół okragłe ,zawsze 3x przy jednym skręcie mi cos gruchocze.
3.kolano -wiadomo ,ucisk ,po pracy .9godzin co drugi dzień ucisk przemęczenie ,po spacerze to samo .Gdy chodzę w butach na twardszej podeszwie to na 100procent będzie ucisk i dyskomfort gdy założę buty do bieganai jest ok chociaż nie zawsze ,ale większe prawdopodoieństwo ,że nie będzie znanego uciksu.
4.jeszcze jest stopa nieraz mam wrażenie jakbym stawiał pierwsze kroki po dłuższym spacerze .pewnie jest to spowodowane długim chodzeniem z itbs około 1,5 roku kulałem także zanik mięśni ogólny lewa noga całą mniejsza wszystkie mięsnie widać w lustrze jak się różnią .
Napisałem te cztery punkty bo może ktoś to złączy w całość i naprowadzi mnie na jakiś trop .Wiem ,że powinienem w 1kolejności iśc do lekarza ,ale narazie nie będę w pl dosyć długo ,a w tym piepszonym uk ,żeby zbadać to wszystko i prześwietlić,usg itd to musiałbym czekać nie wiem ile.
Także proszę o jakieś rady i cenne wskazóki.
pozdrawiam
17.3 wzrost ,74 waga 34 lata.