Na pewno pomagają producentowi.triliam pisze:czy te margaryny obnizajace horesterol pomagaja ?
Wysłane z iPhone
Buahtriliam pisze:czy te margaryny obnizajace horesterol pomagaja ?
Idz precz diable.karo-slowik pisze:Jakiś czas temu dowiedziałam się, że mam podwyższony cholesterol. Zmieniłam dietę, ale czytam też dużo książek i blogów, aby jak najwięcej dowiedzieć się na ten temat. Bardzo pomógł mi artykuł na temat obniżenia cholesterolu, który znalazłam na blogu o zdrowiu: http://zdrowie-medycyna.pl/ Zachęcam do przeczytania też innych wpisów, które są bardzo wartościowe.
Obniża LDL natywny czy utleniony?gubon pisze:Aktywność fizyczna zmniejsza stężenie złego cholesterolu LDL i zwiększa ilość cholesterolu HDL. By ruch poprawił twoje zdrowie, przestrzegaj kilku ważnych zasad.
1. Ćwicz codziennie lub 3-4 razy w tygodniu przez co najmniej 30 minut.
2. Dostosuj wysiłek do wieku i stanu zdrowia. O ustalenie programu ćwiczeń możesz poprosić lekarza.
3. Nie podejmuj aktywności fizycznej na czczo. Może spowodować ona wzrost poziomu acetonu we krwi.
4. Jeśli ukończyłeś 60 lat, podejmuj wysiłek o umiarkowanym natężeniu, np. spacer, jazdę na rowerze, taniec, pływanie.
5. Jeśli wraz z cholesterolem zwalczasz nadwagę, ćwicz przynajmniej godzinę dziennie – dopiero po ok. 30 minutach organizm zaczyna spalać tkankę tłuszczową. Wcześniej zużywa zapasy glukozy zmagazynowane w mięśniach i wątrobie.
6. Jeśli masz nadciśnienie, unikaj wysiłku statycznego, czyli takiego, gdy pozostajesz w miejscu i wykonujesz duży wysiłek, np. podnoszenia ciężarów. Spowoduje to wzrost ciśnienia.
7. Jeśli cierpisz na choroby przewlekłe, ustal rodzaj właściwej aktywności fizycznej z twoim lekarzem.
O co ci biega z tym zaleceniami profilaktycznym przeciw cholesterolowi?ibud pisze:A jakie są zalecane profilaktyczne działania przeciw-cholesterolowe? Póki co jest ok, ale mam w rodzinie skłonność na bank. Biegam, ale nie wiem, jakiej diety się chwycić - w necie jest trochę opcji, ale chyba po prostu pójdę do kardio czy dietetyka. Chyba, że macie jakieś pomysły
Spożycie węglowodanów prostych, złożonych oraz przetworzonych podwyższa trojglicerydy i utleniony LDL.ibud pisze:A jakie są zalecane profilaktyczne działania przeciw-cholesterolowe? Póki co jest ok, ale mam w rodzinie skłonność na bank. Biegam, ale nie wiem, jakiej diety się chwycić - w necie jest trochę opcji, ale chyba po prostu pójdę do kardio czy dietetyka. Chyba, że macie jakieś pomysły
Ja mam wysoki cholesterol podobno, czyli jakieś 220 i lekarz nie umie mi powiedzieć z czego to wynika, sama dochodzę zmieniając dietę ale nie mam zamiaru kupować lekarstw bo uważam ze to jest niezłe oszustwo ..Chodzi mi o wciskanie pacjentom przez lekarzy lekarstw od razu…istnieja inne sposoby warto poczytactriple33 pisze:hej, co może być przyczyną podwyższonego cholesterolu (224 mg/dl) u osoby aktywnej fizycznie, niepalącej, zdrowo odżywiającej się? Zrobiłem ostatnio badania krwi i jedyny zły wynik dotyczył cholesterolu.
Bardzo dobry masz poziom cholesterolu.miazuzunaga pisze:Ja mam wysoki cholesterol podobno, czyli jakieś 220 i lekarz nie umie mi powiedzieć z czego to wynika, sama dochodzę zmieniając dietę ale nie mam zamiaru kupować lekarstw bo uważam ze to jest niezłe oszustwo ..Chodzi mi o wciskanie pacjentom przez lekarzy lekarstw od razu…istnieja inne sposoby warto poczytactriple33 pisze:hej, co może być przyczyną podwyższonego cholesterolu (224 mg/dl) u osoby aktywnej fizycznie, niepalącej, zdrowo odżywiającej się? Zrobiłem ostatnio badania krwi i jedyny zły wynik dotyczył cholesterolu.
https://ziola-na.net/?s=cholesterol
https://jakschudnac.blog/10-kg/