Śniadanie przed 21km

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pokombinuj jeszcze z dodatkami :)

Tutaj znajdziesz całą maaaasę różnych przepisów.

http://oneginetatopa.blogspot.com/search?q=owsianka

Ponadto twórz swoje. Owsianka to istne pole do popisu :)

Mnie od jakiegoś czasu kusi, żeby spróbować owsianki z jajkiem :D

http://relishmeals.blogspot.de/2012/11/ ... kogel.html
Ostatnio zmieniony 28 lut 2013, 07:09 przez maly89, łącznie zmieniany 1 raz.
PKO
Awatar użytkownika
szfagir
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:49:19
Życiówka w maratonie: 04:42:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki za stronę - zaraz coś poczytam.

A odnośnie jajek to Yurek3 poleca:
Yurek3 pisze: jeśli jesz ta owsiankę to dodaj do niej dwa trzy żółtka oraz łyżkę solową masła
Pozdrawiam
Ja obecnie muszę się wprawić w ten posiłek poranny, a potem będę myślał o różnych innych pomysłach.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wiecie może coś o zarodkach pszennych stabilizowanych? Chciałem kiedyś się dowiedzieć, na czym polega ta stabilizacja, i nigdzie nie znalazłem.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Yurek3 pisze:
Jeden z najlepszych wyścigów mtb w zeszłym sezonie pojechałem po tym jak dzień przed wyścigiem zjadłem pół kilo smażonej wątróbki z cebulką. Ciekaw jestem czy to przypadek, zapamiętałem to, bo naprawdę dobrze jechałem a ta wątróbka była jedyną nietypową rzeczą w diecie.
Wątroba to najlepiej przyswajane białko oprócz żółtek ,i z diety wynika ,że masz otwarte szlaki metaboliczne ,które pozwalają korzystać z tłuszczu jaklo energii i jeśli tak jest a wszystko na to wskazuje to możesz na takim pożywieniu przejechać wiele kilometrów i wiele godzin nie uzupełniając paliwa w postaci pożywienia.

Pozdrawiam
Wiesz, dwa miesiące w przerwie międzysezonowej jechałem na praktycznie samych tłuszczach, i o ile mogłem robić spokojny tlen tak do 140-150bpm, to nie wyobrażam sobie zrobienia tempówki czy podjazdu na tętnie 170 :).
Ale z tego co widzę ty jesz więcej węgli niż ja wtedy jadłem.
The faster you are, the slower life goes by.
matrix_991
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

,ale jeśli będzie w diecie tłuszczowej za mało Ww to może nastąpić sytuacja ,że będzie trudno wejść na wysokie tętna.
Jeśli możesz, to popraw tę część, bo ciężko zrozumieć przesłanie. Dzięki :)
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no tak zachwalales tluszcze, nawet jak pytalem czy na zawodach tez pedzlujesz na samych tluszczach a teraz piszesz ze weglowodany musza byc... nie bede juz wnikal, ale chyba kazdy sam sobie moze poszukac z czego korzystamy na wysokich tetnach i na jakich tetnach jezdzi sie wyscigi (w szczegolnosci szosowe wlasnie), ale skoro masz jakas nowa rewolucyjna metode to moze nalezaloby ja opatentowac czy cos, bo cos jest malo popularna :P

ps: nie interesuje mnie wysilek na poziomie 150 hbps, bo taki to moge zrobic na papierze toaletowym :hej:
saper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Znaczy sie ... gdybysmy wyeliminowali u siebie weglowodany to udaloby sie zwalczyc niemal wszystkie choroby cywilizacyjne, nowotwory, wirusy, pasozyty "tak mozna wymieniac". Niestety skutkiem ubocznym bylaby smierc mozgu pozdbawionego energii oraz uduszenie poprzez niewiazanie tlenu przez hemoglobine ! A to pech ... wiec to jednak dosc niepraktyczna metoda z punktu widzenia uzdrawiania.
Awatar użytkownika
szfagir
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja chcialem tylko przepis na sniadanie:)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja dzisiaj 30km na czczo w tempie maratonu i nie czulem żadnych problemów, wręcz przeciwnie, przyjemną lekkość. nie twierdzę, że każdy będzie miał tak samo ale polecam chociaż spróbować.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:ja dzisiaj 30km na czczo w tempie maratonu i nie czulem żadnych problemów, wręcz przeciwnie, przyjemną lekkość. nie twierdzę, że każdy będzie miał tak samo ale polecam chociaż spróbować.
Za pierwszym razem ostatnie km mogą być ciężkie, ale ciekawe ;-) Jutro planuję około 2h przed śniadaniem.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
ven.
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja tam jestem początkujący biegacz, ale... normalnie przed krótszymi i dłuższymi wybieganiami jem ok 50 g płatków owsianych gotowanych na wodzie, z łyżką jogurtu naturalnego i garścią bakalii. I jest całkiem ok. Od kilku dni męczą mnie jakieś dziwne sensacje żołądkowe (za dużo owsianki? :bum:), więc dziś rano zjadłam 130 g twarogu półtłustego z łyżką jogurtu, 1/2 banana i 1 kiwi. Zrobiłam 21,5 km, ale miałam wrażenie, że na 18 km lekko mnie odcięło... Możliwe, że zabrakło tych nieszczęsnych węgli?
Awatar użytkownika
szfagir
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czas na parówki się przerzucić, albo spróbować owsianki z żółtkami:)
ven.
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szfagir, to propozycja dla mnie? ;) Jeśli tak to za parówki dziękuję, od lat jestem wege ;) Ale owsianki z żółtkami chętni bym spróbowała.
Awatar użytkownika
szfagir
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kol. Yurek3 tak proponuje:) kilka postów wcześniej o tym pisał:)
Yurek3 pisze: W diecie sportowca czy pospolitego człowieka musi być zachowana proporcja pomiędzy białkiem ,tłuszczem i węglowodanami i tak dla Ciebie powinna ona wyglącać tak W/B/T gram na kilogram masy ciała 2-3/2/1 i jeśli jesz ta owsiankę to dodaj do niej dwa trzy żółtka oraz łyżkę solową masła i pamiętaj od tłuszczu się nie tyje jedynie od nadwyżki węglowodanów.
Jakoś nie jestem przekonany, ale może następna owsianka właśnie taka będzie:)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yurek3 pisze:
Szfagir, to propozycja dla mnie? Jeśli tak to za parówki dziękuję, od lat jestem wege Ale owsianki z żółtkami chętni bym spróbowała.
I do tego łyżka do zupy lub dwie masła.
... orzechowego! :) :) :)

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ