Arthryl, Zinaxin a moze... Artresan?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Murat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Siarczan glukozaminy ma po prostu odczyn kwaśny i dla tego może podrażniać żołądek.Moim zdaniem lepiej go wypić podczas obfitego posiłku niż dać się kłuć.Brrr...
Pozdrawiam!
PKO
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W zastrzyku też jest bardziej wydajne - wystarczy dwie dawki na tydzień, a w saszetkach trzeba 7.
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
gloobo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, widze panowie ze drazycie temat od dluzszego czasu, owszem rehabilitacja i farmakologia jest rzecza nie odzowna w leczeniu dolegliwosci bolowych ale czy ktos przypadkiem nie zapomnial o zaopatrzeniu ortopedycznym.
Mam do czynienia z bieganiem, medycyna sportowa i rehabilitacja i jednym z podstawowych problemow jest  to ze jak idziemy do lekarza to najchetniej uziemnil by nas na kilka tygodni nakazujac ograniczenie aktywnosci ruchowej, ale nie oto chodzi!
Uwazam ze przy pewnych dolegliwosciach zwiazanych z aparatem wiezadlowo stawowym, chondromalacjami i innymi zmianami nie przypominajacymi fizjologiczna hemostaze, mozna uprawiac nadal swoj ulubiony sport stosujac np ortezy stawu kolanowego z blokada kąta zgiecia i wyprostu a najlepiej z zamkiem policentrycznym odciazajacym powierzchnie stawowe kolana.
Pozdrawiam
arnold
scott
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Moglbys szerzej o tych cudach, prosze? Naleze do tych uziemionych, ale nie przez lekarza tylko przez bol. Moze daloby sie biegac?
gloobo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam ponownie, jest pare wynalazkow na tym świecie ktore ułatwiaja życie.
W zaleznosci od jednostki chorobowej mozna dopasowac niektore ortezy do aktywnego uprawiania sportu
Tak jak pisalem niektore posiadaja zamki mono i policentryczne te drugie powoduja odciazenie powierzchni stawowych kolana i maja mozliwosc regulowania kata zgiecia i wyprostu kolana w dowonym zakresie, zazwyczaj regulacja jest co 10 - 15 stopni.
Ortezy te dzielimy na otwarte i zamkniete, moga posiadac peloty silikonowe stabilizujace rzepke.
Przy zakupie ortezy nalezy zwrocic uwage na material z jakiego jest wykonany nie polecam z neoprenu przede wszystkim dlatego ze po pewnym czasie wytraca sie sol ktora drazni skore powodujac przy dluzszym bieganiu otarcia
Istotne tez jest aby dół podkolanowy byl wyciety lub byla wszyta poduszka pochlaniajaca pot i nie powodujaca podczas biegania zalamania materialu ktora moze podrazniac sciegno dwuglowego.
Jesli ktos sie z was juz zdecyduje na zakup niech uda sie do ortopedy ktory wypisze wniosek umozliwiajacy otrzymania jej za darmo albo za niewielka doplata poniewaz sprzet ortopedyczny jest refundowalny przez NFZ
arnold
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gloobo serdeczne dzięki! Właśnie jestem zainteresowany tematem.
Chodzi o stabilizację kolana przy naderwanym wiązadle krzyżowym.
Czy może są jakieś specjalne? Proszę także o informacje gdzie toto kupić.
gloobo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

OK wieczorkiem jak wroce z pracy.
arnold
gloobo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W przypadku uszkodzenia wiezadel st. kolanowego dopasowanie odpowiedniej ortezy jest bardzo istotne aby w przyszlosci nie zrobic sobie dodatkowego kuku.
Orteza ma za zadanie doleczanie i przeciwdzialanie ponownej kontuzji, dlatego rozsadnie jest kupic cos lepszego aby posluzylo na dluzszy czas.
Rozmiar ortezy dopasowuje sie do obwodu kolana w cm a nastepnie trzeba ja zalozyc i wyprobowac podczas chodu. pamietajac ze nie moze byc ona ani za luzna bo nie bedzie spelniala funkcji stabilizatora ani za ciasna bo podczas biegania miesnie pecznieja i moga spowodowac zaburzenie trofiki (przeplywu krwi do czesci dystalnych konczyny)
Stabilizacjia uda i podudzia powinny miec minium cztery punkty podparcia z przodu i z tyłu
Szyny boczne powinny byc wyprofilowane anatomicznie do nogi
Pamietaj ze ortezy sa refundowalne przez NFZ i jesli udasz sie do ortopedy to popros go aby wypisal ci wniosek na kod  9150.19 jako orteza na golen i udo limit na nia jest 650 zł lub 9150.18 jako orteza stawu kolanowego stabilizujaco - korygujaca z regulatorem ustawienia zgiecia stawu limit to 400 zł.
Gdybys mial problemy z doborem ortezy i nie wiedzial jakiej firmy kupic polecam sie moj tel 602 795 669
arnold
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziś wziąłem 24-ty zastrzyk z Arthrylu, czyli ostatni - jest poprawa, ale czy tylko od tego nie wiem (był hyalgan i inne).

(Edited by ArthurP at 11:09 pm on Mar. 8, 2004)
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
Awatar użytkownika
rono
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po przeczytaniu uwag na temat preparatów wspomagających reganerację chrząstki stawowej postanowiłem spróbowac Artresan(u). Po długich (do 25 km) akumulacyjnych biegach w zimie czułem jakiś dziwny dyskomfort w kolanach i jakby ograniczenie ich ruchomości. Tłumaczyłem to przeciążeniem i bieganiem po śliskich podłożach. Po około dwóch tygodniach brania Artresanu 3xdziennie po jednej kapsułce odczułem poprawę w stawach kolanowych. Czuję, że ograniczenie ruchu zanikło i lekki, stłumiony ból, który odczuwałem po zimie, zniknął. Kupiłem za 30 zł 90 kapsułek Artresanu (siarczan glukozaminy z wit C). Dziś uważam to za dobry krok.        
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

A co powiecie na Zinaxin z glukozaminą (nowy preparat na rynku)? Bo ja nie wiem, czy to tylko chwyt reklamowy i chęć przechwycenia klientów żądnych glukozaminy, czy też takie połączenie "dwa w jednym" ma rzeczywiście sens. Tej zimy zjadłam podwójne opakowanie Zinaxinu, czyli jakieś trzy miesiące kuracji. Trudno powiedzieć, czy jest poprawa - u mnie dolegliwości mają już charakter przewlekły, po 15 latach biegania (wyczynowo, teraz amatorsko) zużyły mi się nie tylko chrząstki w kolanach, ale i w kręgosłupie i inne. Najlepszą forma rehabilitacji jest mamo wszystko ruch. Pozdrawiam i oczekuję opinii na temat nowego zinaxinu, beata.
Awatar użytkownika
rono
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biorę Artresan od trzech tygodni, a po dwóch tygodniach brania 3x dziennie 1 kaps. poczułem poprawę. Po zimie czułem dyskomfort w stawach kolanowych, jakby ograniczenie ruchomości i tępy ból. Postanowiłem kupić (90 kaps. 30 zl) i spróbowac. Jednocześnie zacząłem więcej jeść galaretek (codziennie) i jest lepiej. Pozdrowienia!  

(Edited by rono at 5:53 pm on May 1, 2004)

(Edited by rono at 5:54 pm on May 1, 2004)
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gorąco polecam Flexodon. Oprócz siarczanu glukozaminy zawiera również siarczan chondroityny. I dodatkowo można dorzucić Gelart firmy Nutrend - chydrolizat żelatyny :)
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
Awatar użytkownika
kolagen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja osobicie zjadlemjuz kilkaset tabletek glucozaminy i kapsulek.obecnie jem msm, jadlem tez kolagen i jadlemarthrostop. i powiem tak kolana mnei czasem pobolewaly od wewnatzr  ale mnei nei bola .nigdy nie biegalem .ale spozywalem te produkty na skrecona kostke <3 krotnie i bark  prawy ktory zuzylem na silowni.efektow zadnych wciaz chrupie wbarklu a kostkla dalej boli i boli .boli mnie tez kregoslup i mysle ze to od kregoslupa promieniuje i dlatego moga te preparaty nie dzialc.poneiwaz jak sa przesunieci aqw kregoslupie to i wowcza sodbiaj sie to na stawach
Awatar użytkownika
kolagen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ralphi ja wlazlem w wyszukiwarce na flexodon i tam nie ma nic na temat chondroityny w skladzie jest tylko glucozamian500mg
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ