Stłuczenie
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Takie ze mnie twardziel jak z koziej...
Wiem po sobie ,że jak strace co juz osiagnolem to pewnie calkiem odpuszcze a poki co brakuje biegania (co mnie b dziwi) a jak mam gdzies jechac to az korci zeby wypozyczyc miejski...
Jak kosci dojda do siebie po mc czy pozniej to nie wiem czy nie skonczy sie jak ze wszystkim zaczete i odpuszczone a poki co poranne truchciki weszly mi w krew a u mnie to naprawde dziwne i szkoda byloby to stracic i znow nie robic nic
Wiem po sobie ,że jak strace co juz osiagnolem to pewnie calkiem odpuszcze a poki co brakuje biegania (co mnie b dziwi) a jak mam gdzies jechac to az korci zeby wypozyczyc miejski...
Jak kosci dojda do siebie po mc czy pozniej to nie wiem czy nie skonczy sie jak ze wszystkim zaczete i odpuszczone a poki co poranne truchciki weszly mi w krew a u mnie to naprawde dziwne i szkoda byloby to stracic i znow nie robic nic
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Powinieneś podpytać lekarza co możesz.
Możesz delikatne ćwiczenia robić, zwracaj uwagę, by sobie krzywdy nie zrobić.
Mój lekarz mówi, że granicą jest zawsze ból. Jeśli coś cię zaboli choćby lekko lub poczujesz się niepewnie, to odpuść.
Możesz np. robić jakieś ćwiczenia izometryczne - wybranie nie kolidujące z urazem.
Możesz delikatne ćwiczenia robić, zwracaj uwagę, by sobie krzywdy nie zrobić.
Mój lekarz mówi, że granicą jest zawsze ból. Jeśli coś cię zaboli choćby lekko lub poczujesz się niepewnie, to odpuść.
Możesz np. robić jakieś ćwiczenia izometryczne - wybranie nie kolidujące z urazem.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Stary Wyga
No bieganie napewno odpada choc przyznam sie ze chcialem spróbować ,ale odpuscilem zanim nawet zaczolem.
Co do lekarza hmm odpuszcze sobie chyba jestem slabej wiary...
Sprawdze te cw izometryczne bo niemam zielonego pojecia coz to...
Dzieki za odzew i podsuniecie pomyslu moze znajde cos dla siebie
Pozdrawiam
Co do lekarza hmm odpuszcze sobie chyba jestem slabej wiary...
Sprawdze te cw izometryczne bo niemam zielonego pojecia coz to...
Dzieki za odzew i podsuniecie pomyslu moze znajde cos dla siebie

Pozdrawiam
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Może dziewczyny coś ci podpowiedzą.
Wysłane z mojego MI 3W .
Wysłane z mojego MI 3W .
Mój Blog "Luźne wpisy"
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
To może po prostu maszeruj? Mniejsze obciążenie, nie "trzęsiesz" tak kośćmi.
-
- Stary Wyga
ostatnio nawet dreptam troszke jak lecem do lekarza czy gdzies wysiadam wczesniej 
Juz nie meczy mnie kazde wyjscie z domu jak na poczatku
W poniedzialek mam wkoncu ortopede w trybie pilnym dostane sie na wizyte kontrolna na 25 :D
12 zrobilem RTG jednak dzis poszedlem na kolejne by bylo aktualniejsze moze tydzien robi jakas roznice...

Juz nie meczy mnie kazde wyjscie z domu jak na poczatku
W poniedzialek mam wkoncu ortopede w trybie pilnym dostane sie na wizyte kontrolna na 25 :D
12 zrobilem RTG jednak dzis poszedlem na kolejne by bylo aktualniejsze moze tydzien robi jakas roznice...
-
- Stary Wyga
Dluzsze chodzenie probowalem (w temblaku) i pozniej reke czulem pol dnia
Chyba jednak poczekam sam czuje (mimo ze RTG pokazuje nadal zlamanie) duza roznice odstapilem juz od przeciwbolowych i jakos nie boli zbytnio oczywiscie reka sprawna gdy niezbyt nia bujam (jak np opre) Jest lepiej duzo lepiej jednak chyba bede musial przeczekac az sie zrosnie bo to juz 3 tydzien i roznica tylko w bolu
Spytam sie jeszcze w pon ortopedy co o tym mysli ew kiedy powinno sie zrosnac
Pozdrawiam i dziekuje
Chyba jednak poczekam sam czuje (mimo ze RTG pokazuje nadal zlamanie) duza roznice odstapilem juz od przeciwbolowych i jakos nie boli zbytnio oczywiscie reka sprawna gdy niezbyt nia bujam (jak np opre) Jest lepiej duzo lepiej jednak chyba bede musial przeczekac az sie zrosnie bo to juz 3 tydzien i roznica tylko w bolu
Spytam sie jeszcze w pon ortopedy co o tym mysli ew kiedy powinno sie zrosnac
Pozdrawiam i dziekuje
-
- Stary Wyga
Złamanie zrośnięte
Tylko po tak długim czasie przeszło złamanie jak i chęci do biegania
Jakoś straciłem wene miałem wtedy zapał na rzucvenie fajek i zaczęcie biegać i co mc biegania 2mc niepalenia i..
Cóz moze jeszcze kiedys
Jak wroce do checi i samozaparcia pewnie dam znac
Choć przed upadkiem bardzo mi się chcialo juz myslalem ze to nie kolejny slomiany zapal bylem bardzo nastawiony wstawalem czy mi sie chcialo czy nie to teraz znow jak mialbym pobiec na tramwaj to...
Czekam-przyjedzie nastepny
Tylko po tak długim czasie przeszło złamanie jak i chęci do biegania
Jakoś straciłem wene miałem wtedy zapał na rzucvenie fajek i zaczęcie biegać i co mc biegania 2mc niepalenia i..
Cóz moze jeszcze kiedys
Jak wroce do checi i samozaparcia pewnie dam znac

Choć przed upadkiem bardzo mi się chcialo juz myslalem ze to nie kolejny slomiany zapal bylem bardzo nastawiony wstawalem czy mi sie chcialo czy nie to teraz znow jak mialbym pobiec na tramwaj to...
Czekam-przyjedzie nastepny
-
- Stary Wyga
Szczerze były to chęci by cos robic jak juz nie pale
Teraz niemam checi rzucac a mialem wtedy zaciecie rzucilem i nie chcialem obrosnac tluszczem
Teraz znow pale do tego stresy waga zleci do stanu sprzed rzucania
Pozatym niby biegalem tylko mc ale po 6tyg przerwy nie zostalo nic +fajki+stres co razem daje gorsza mieszanke braku kondycji i checi niz poprzednio gdy nigdy nie biegalem i zaczynalem od 0
Teraz biegne na tramwaj jak musze jak mi sie nie spieszy czekam na nastepny-moze kiedys (mam taka nadzieje bo bylem zadowolony z minimalnych,ale postepow)
Teraz niemam checi rzucac a mialem wtedy zaciecie rzucilem i nie chcialem obrosnac tluszczem
Teraz znow pale do tego stresy waga zleci do stanu sprzed rzucania
Pozatym niby biegalem tylko mc ale po 6tyg przerwy nie zostalo nic +fajki+stres co razem daje gorsza mieszanke braku kondycji i checi niz poprzednio gdy nigdy nie biegalem i zaczynalem od 0
Teraz biegne na tramwaj jak musze jak mi sie nie spieszy czekam na nastepny-moze kiedys (mam taka nadzieje bo bylem zadowolony z minimalnych,ale postepow)
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
Leń
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
bzduraKlara89 pisze:Jak kontuzja jest poważna to najlepiej sięgnąć po porządny lek przeciwzapalny taki jak http://ibum.pl/produkt/ibum-express/. Mi pomógł ostatnio jak skręciłam kostkę.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
He he, nawet nie wiem jak to skomentować [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
Wysłane z mojego MI 3W .
Wysłane z mojego MI 3W .
Mój Blog "Luźne wpisy"