Ropiejąca rana narzędzia pracy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Paunow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Henryk to ja podziwiam:) Co do oskrzeli to ja nie wiem jak ona to zrobiła ale jej wycięli wszystkie :P

A co do antybiotyków-no cóż ciężka sprawa.Na choroby wirusowe też się stosuje antybiotyki,a ponoć ich nie zwalczają :) Ech no ja nie wiem co z tą Polską jest:P Jak się dostanę tam gdzie chcę to ja to wszystko zmienię ;P
W górach jest wszystko co kocham...
New Balance but biegowy
Henryk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Paunow, na wirusowe choróbki podaje się czasami antybiotyki osłonowo, zakładając, że organizm jest osłabiony i byle bakcyle siedzące sobie normalnie w człowieku (albo czające się w pobliżu) mogłyby spowodować ciężką chorobę.
Fakt, że niektórzy podają na pałę, często pod naciskiem pacjentów, dla których magiczne słowo "antybiotyk" działa lepiej niż jakiekolwiek lekarstwo.

Jak już wszystko zmienisz, koniecznie daj mi znać:). Nie chciałbym się o tym dowiedzieć z gazet.
Awatar użytkownika
Paunow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie ma sprawy ale mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę z tego że to może potrwać kilka lat :P

A tak poważnie to jak ludzie podają antybiotyk to zastanawiam się czy jest to kwestia ich niedouczenia czy długoletniej praktyki (?) ale nie wiem.

Jednak skoro antybiotyk czasem podaje się "osłonowo" jak mówisz to zastanawiam się czemu mi lekarz nie zrobił takiej profilaktycznej antybiotykoterapii po zabiegu operacyjnym.Tzn.wiem że artro to 2 małe dziurki ale wiem również że stan sal operacyjnych polskich szpitali jest tak samo na małym poziomie :( No nic-cieszę się że nie załapałam żadnej infekcji :)

A co do zmieniania ...
W górach jest wszystko co kocham...
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No gdyby Ci rozcinano Paunow to kolano to na pewno byś dostała antybiotyk, a własnie po to robi się "małe dziurki" w artroskopii, laparoskopii i in. żeby nie trzeba było. Dobrze że są mniej inwazyjne metody, postep...
zula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Henryk masz rację-medice, cura te ipsum, a nie rady innym dawać! :hej:
A tak na marginesie-polscy lekarze mają b. dobrą opinię w "świecie" jeśli chodzi o poziom wykształcenia, tylko że jak zaczną pracować to zwykle przejmują "lokalne" zwyczaje, które czasem nie nadążają za najnowszymi medycznymi trendami.
Często mniej oznacza więcej
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szkoda że w Polsce też wielu przejmuje lokalne zwyczaje.
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

chyba już zagojone, po tym incydencie będę miał teraz bliznę.
ODPOWIEDZ