Chyba nie powinnam była zakładać tego topiku.....
Nie, dobrze, że jest, trzeba ludzi ostrzegać. Szczególnie wrzesień jest nieciekawy. Po każdym treningu, w trakcie treningu ściągam z siebie z 5-10 kleszczy także wyciągam z włosówLawenda pisze:Chyba nie powinnam była zakładać tego topiku.....
krunner pisze:Nie, dobrze, że jest, trzeba ludzi ostrzegać. Szczególnie wrzesień jest nieciekawy. Po każdym treningu, w trakcie treningu ściągam z siebie z 5-10 kleszczy także wyciągam z włosówLawenda pisze:Chyba nie powinnam była zakładać tego topiku.....Okolice Warszawy - lasy sosnowe. Masakra. Już w październiku powinno być ok.
Dzisiaj padało, żadnego nie było - uffffff.
Zaczynam mieć takie paranoidalne zachowania, że cały czas czuję, że znowu coś po mnie chodzi![]()
krunner
Właśnie krunner, gdzie biegasz?deepblue pisze:WTF?!? Biegasz przez jakieś wysokie trawy czy krzaki? Ze ścieżek nie powinieneś tyle tego przynosić.
Niezły wynikkfadam pisze:Tez tak miałem, doszedłem do 16 wkręconych kleszczy w sezonie. Zajmował się mną lekarz który opiekował się leśnikami i twierdził że to kwestia zapachu. Najpóźniej w listopadzie zrób badania krwi by wykluczyć borelioze.
pic na wodę, fotomontażaro05 pisze:jest chyba nadzieja
http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1, ... SlotII3img